Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πρόταση ΕΠΟ σε FIFA: ΚΕΔ μέσω εκλογών με μέλη πρώην διεθνείς διαιτητές!

Προτείνει την από την Εκτελεστική Επιτροπή εκλογή πενταμελούς ΚΕΔ από τον πίνακα του συνόλου των διεθνών μη εν ενεργεία διαιτητών.

Η πρόταση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την έως τώρα πρακτική που προέβλεπε διορισμό της ΚΕΔ από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κατόπιν εισήγησης του προέδρου της ΚΕΔ και χωρίς τον περιορισμό τα μέλη της ΚΕΔ να είναι πρώην διεθνής διαιτητές.

Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει: «Η Επιτροπή Διαιτησίας λειτουργεί σε πλήρη ανεξαρτησία από την Εκτελεστική Επιτροπή και θα υλοποιεί τους Κανόνες του Παιχνιδιού. Θα ορίζει τους διαιτητές για τους αγώνες των διοργανώσεων που οργανώνει η Ε.Π.Ο., θα οργανώνει τα θέματα διαιτησίας στα πλαίσια της Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την διοίκηση της Ε.Π.Ο. και θα εποπτεύει την κατάρτιση και εκγύμναση των διαιτητών. Θα αποτελείται από έναν πρόεδρο, έναν αναπληρωτή πρόεδρο και τρία (3) μέλη που εκλέγονται από την Εκτελεστική Επιτροπή από τον πίνακα του συνόλου των διεθνών μη εν ενεργεία διαιτητών. Η διαδικασία ορισμού, τα προσόντα και τα κωλύματα των μελών αναφέρονται στον Κανονισμό Διαιτησίας, που εκδίδεται πάντοτε σύμφωνα με τον ισχύοντα.

Κανονισμό Διαιτησίας της FIFΑ και τη Σύμβαση Διαιτησίας UEFA – Ε.Π.Ο. Στις συνεδριάσεις δεν θα μπορεί να μετέχει οποιοσδήποτε τρίτος».

Επίσης η ΠΔΕ/ΕΠΟ πρότεινε μια ψήφο για κάθε Ένωση και κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, 15 μελή Ε.Ε. το ίδιο εκλογικό σύστημα με αύξηση των υποχρεωτικών σταυρών ανά ψηφοδέλτιο από 15 σε 20.

πηγή:sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button