Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βόμβα στο Koriopolis!

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το Sdna την Δευτέρα (12/6) για την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να απομαγνητοφωνηθούν περί τις 15 συνομιλίες που είχε καταγράψει η ΕΥΠ για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, οι οποίες προηγουμένως είχαν βγει άκυρες επειδή η απομαγνητοφώνηση ήταν ανυπόγραφη και η υπόθεση κινδύνευε να εξελιχθεί σε φιάσκο!

Την Τετάρτη (14/6) ολοκληρώθηκε εν τέλει η μεγάλη ανατροπή: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή στο σύνολό της την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και διέταξε την εκ νέου απομαγνητοφώνηση περίπου 15 συνομιλιών, αυτή τη φορά με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με συνοδευτική έκθεση, υπογραφές κλπ.

Πρόκειται για συνομιλίες εξαιρετικά σημαντικές, οι οποίες και στηρίζουν αδικήματα για τα οποία πολλοί εκ των κατηγορουμένων έχουν παραπεμφθεί βάσει του βουλεύματος. Την επιλογή για το ποιες απ’ όλες θα απομαγνητοφωνηθούν, την έκανε η ίδια η εισαγγελέας και η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει την θέση κατηγορουμένων που πίστεψαν ότι το κατηγορητήριό τους θα ελαφρύνει…

Και κάτι ακόμη σημαντικότερο: Το δικαστήριο διέταξε η εκ νέου απομαγνητοφώνηση να γίνει εντός 15 ημερών, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν τάχιστα και να μην υπάρξει καθυστέρηση στη δίκη!

Την ίδια στιγμή, υπήρξε και μια άλλη εξέλιξη στη δίκη του Koriopolis, αυτή τη φορά υπέρ των κατηγορουμένων…

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση αυτή, είχαν συνενωθεί δύο δικογραφίες: Η μία ήταν της Πόπης Παπανδρέου και αφορούσε τους στημένους αγώνες, ενώ η δεύτερη ήταν του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά, που ενώ ερευνούσε μια υπόθεση νονών της νύχτας, έπεσε πάνω σε συνομιλίες που αφορούσαν την στοιχηματική απάτη.

Στην διάρκεια της δίκης, υπεβλήθη ένσταση από τον δικηγόρο, Κίμωνα Ευαγγελάτο, να μην ληφθούν υπόψη και να μην αναγνωστούν οι συνομιλίες της δικογραφίας που είχε συντάξει το Τμήμα Εκβιαστών Πειραιά, διότι η συνένωσή της με την δικογραφία των στημένων αγώνων δεν είχε γίνει με τον προβλεπόμενο τρόπο, δηλαδή με εισαγγελική διάταξη.

Ένα φαινομενικά τυπικό θέμα, για το οποίο όμως, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση κατά πλειοψηφία!

Έτσι, ενώ το κατηγορητήριο για κάποιους παραμένει βαρύ, λόγω της νέας απομαγνητοφώνησης που θα λάβει άμεσα χώρα, για κάποιους άλλους (που έχουν σοβαρές κατηγορίες) ελαφραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Η επόμενη συνεδρίαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το Koriopolis είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21/6.

πηγή: sdna 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button