Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπαταγιάννης: «Το συζητάμε για 12, αλλά… »

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ τόνισε πως η διοργανώτρια αρχή δεν έχει ακόμη αποδεχθεί πλήρως την πρόταση του Βασιλειάδη .

Για τα όσα συνέβησαν πριν από λίγο στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, μίλησε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης. Οπου ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής σχολίασε πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία.  «Το ΔΣ της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και από την περίοδο 2019/20 οι ομάδες να μειωθούν σε 14.
Θα ξανασυζητήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για το αν πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση ή μη του υφισταμένου σχεδίου του πρωταθλήματος των 14 ομάδων. Θεωρούμε πως μπορεί να διεξαχθεί από το 19/20 ένα πρωτάθλημα με Super League 1 και Super League 2, με εγγυημένη χρηματοδότηση ώστε να μην τραβάνε αυτά που λένε ότι τραβάνε. Θα υπάρχει και μια μικρότερη κατηγορία, που θα έχει μια ιδιαίτερη προσοχή. Είμαστε σε μια συνεχή διαπραγμάτευση.
Οι προτάσεις του υφυπουργού έχουν γίνει αν όχι συνολικά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεκτές και δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε σε ένα πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό, ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Το συζητάμε για 12 ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε. Να πούμε από τώρα ότι θα γίνουμε 12 ομάδες, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε οι ομάδες που θα συμμετέχουν να είναι πιο υγιείς. Κάναμε ήδη μια τομή μειώνοντας τις ομάδες στις 14», είπε αρχικά.
Και μετά ρωτήθηκε αν υπάρχει «μπλοκ» ομάδων που θέλουν να μειωθεί ο αριθμός της πρώτης κατηγορίας σε 12.  «Υπάρχει ένας προβληματισμός αν πρέπει από τώρα να δεσμευτούμε, χωρίς να έχουμε δει πώς θα λειτουργήσει με 14 ομάδες. Είναι μια πρόταση που ήρθε στο τραπέζι. Οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα ότι αυτό πρέπει να το δούμε στην ώρα του. Πιθανότατα εγώ δεν θα είμαι τότε πρόεδρος και δεν μπορώ να δεσμεύσω τη Λίγκα. Δεν απορρίπτουμε το πλάνο με 12 ομάδες, αλλά για την ώρα δεν είμαστε έτοιμοι να το υιοθετήσουμε. Με την αναδιάρθρωση και τη μείωση στις 14 ομάδες έχουν κουμπώσει όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες για να υπάρχει η χρηματοδότηση από την πρόταση του κ. Βασιλειάδη. Η μείωση των ομάδων έχει κόστος, γιατί υπάρχουν ομάδες που παίζουν την ίδια τους την ύπαρξη. Οι ομάδες το δέχτηκαν όμως, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει. Αν κάποιοι δεν θέλουν, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».
πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button