FeaturedΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η «Σουπερλιγκάτη» μεταγραφή Ασίγκμπα!(pics-vid)

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά την απόκτηση του Μάρκ Ασίγκμπα και το LamiaSports σας παρουσιάζει την «σουπερλιγκάτη» μεταγραφή.

Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ καλή κίνηση από τον ΠΑΣ Λαμία, η απόκτηση του Μάρκ Ασίγκμπα. Ένα δυνατό μπακ, ο οποίος μπορεί και άνετα να παίξει και ως αμυντικό χαφ.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Μάρκ Ασίγκμπα γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1990 στην πόλη Άκκρα της Γκάνας. Άρχισε το ποδόσφαιρο σε μεγάλη ηλικία, όταν το 2011 έπαιξε για πρώτη του φορά στην ισπανική Μαντριντέγιος.

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε από την παρουσία του στον Φωκικό, τη σεζόν 2013-2014. Έπειτα τον αγόρασε ο Ολυμπιακός, χωρίς όμως να του δώσει τη δυνατότητα να αποδείξει τη αξίζει.

Στην ομάδα του Φωκικού αγωνίστηκε 18 φορές στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ πέτυχε και 1 γκολ.

Στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε ποτέ επίσημα, παρά μόνο κάτι φιλικά προετοιμασίας και όπως ήταν αναμενόμενο δόθηκε δανεικός.

Πρώτη ομάδα που έπαιξε ως δανεικός ήταν η Παναχαϊκή. Στην ομάδα της Πάτρας έδειξε πραγματικά τις δυνατότητές του και πήρε φανέλα βασικού αμέσως.

Έκατσε δύο χρονιές συνεχόμενες στην Παναχαϊκή, παίζοντας 44 φορές με τη φανέλα της ως βασικός.

Τον τελευταίο χρόνο ο Ασίγκμπα έπαιξε με μεγάλη επιτυχία στην ομάδα της Βέροιας, σε μια πάρα πολύ άσχημη σεζόν για την ομάδα της Ημαθίας.

Παρόλο αυτά ο Γκανέζος κατάφερε και ξεχώρισε σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα. Ο Ολυμπιακός δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και η Λαμία τον απέκτησε ως ελεύθερο.

YearsTeamApps(Gls)
2013–2014Fokikos18(1)
2014–Olympiacos0(0)
2014–2016→ Panachaiki (loan)44(0)
2016–→ Veria (loan)22(0)

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button