Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

50 ασίστ ο Μάνταλος, απειλεί Φορτούνη!

Δίνοντας την 6η φετινή του ασίστ στο "Γεώργιος Καμάρας", ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ στην καριέρα του στη Super League. #slgr #aekfc #Μάνταλος #apollonfc #slgrinterwetten

Δίνοντας την 6η φετινή του ασίστ στο “Γεώργιος Καμάρας”, ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τις 50 ασίστ στην καριέρα του στη Super League.

Είναι μόλις ο δεύτερος στην ιστορία ποδοσφαιριστής, που φτάνει αυτό τον αριθμό και είναι μόλις μια πίσω από τον πρώτο Κώστα Φορτούνη.

Ο Μάνταλος ξεκίνησε τη σεζόν τρίτος, αλλά ήδη έχει περάσει τον Χαβιέ Ούμπιδες, που σταμάτησε στις 48.

Στα χρόνια πριν τη Super League μεσουράνησαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με περισσότερες ασίστ, όπως ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Βασίλη Τσιάρτας, οι πιο πρόσφατοι. Ωστόσο πριν από τη Super League δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ασίστ.

Ο Πέτρος Μάνταλος χρειάστηκε να παίξει 249 αγώνες στην κατηγορία για τα δώσει την 50η του ασίστ, ενώ ο Φορτούνης είναι φτάσει τις 50 μετά από 186 αγώνες.

Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι ο Πέτρος έχει ήδη έξι ασίστ στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ενώ κανένας άλλος δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις ως τώρα.

Οι καλύτερες σεζόν του ήταν η προπέρσινη με 11 και η περσινή με 9 ασίστ. Επιδόσεις που απειλεί, έχοντας ήδη έξι στα πρώτα εννέα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button