Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Χαρίζει» Απόλλωνα και Λαμία στην ΕΡΤ η Nova!

Η πρόταση της Nova στην ΕΡΤ είναι 30 αγώνες (ένας ανά αγωνιστική) ή εναλλακτικά να αποδεσμεύσει πλήρως τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Απόλλωνα και της Λαμίας!

Δύο προτάσεις έχει κάνει –σύμφωνα με πληροφορίες- η Nova προς την ΕΡΤ και όπως αποδείχτηκε από τη μη εξεύρεση λύσης στο Δ.Σ. της Παρασκευής στη Super League, η ΕΡΤ φαίνεται προς το παρόν να απορρίπτει και τις δύο!

Η πρώτη πρόταση είναι να δώσει το συνδρομητικό κανάλι ένα πακέτο 30 αγώνων, δηλαδή ένα παιχνίδι ανά αγωνιστική, το οποίο και αποτιμά στα 3,5 εκατ. ευρώ τα οποία θα πάνε απ’ ευθείας στη Super League και θα τα διαχειριστεί κατά 100% ο συνεταιρισμός.

Η δεύτερη πρόταση είναι να «πετάξει» εκτός κεντρικής διαχείρισης τους δύο νεοφώτιστους, δηλαδή τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Λαμία και έτσι να παραχωρήσει στην ΕΡΤ, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση, όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους! Το πόσο θα αποτιμηθούν τα δικαιώματα των δύο ομάδων το αφήνει στην ευχέρεια της ΕΡΤ!

Ανάμεσα σε Nova και ΕΡΤ, ωστόσο, υπάρχει διαφωνία που θα γίνει προσπάθεια (και με την συνδρομή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη) να γεφυρωθεί ως την άλλη Πέμπτη.

Φυσικά, για το συνδρομητικό κανάλι είναι πάγια η απαίτηση της μείωσης κατά 18% του συμβολαίου με τη λίγκα, ενώ τις τελευταίες ώρες προκύπτει αναδίπλωση από την πλευρά του, καθώς δεν φαίνεται να επιμένει στην μείωση των ομάδων από 16 σε 14 και στη διεξαγωγή πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Στελέχη του συνδρομητικού καναλιού σχολίαζαν το βράδυ της Παρασκευής ότι «στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, εν μέσω της τρομακτικής οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα, πρέπει να είναι η στήριξη των εθνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων». Σημείωναν παράλληλα πως «η Nova παραμένει ο μεγαλύτερος και ο πιο σταθερός υποστηρικτής και χρηματοδότης του επαγγελματικού αθλητισμού, όμως, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και φορείς, πρέπει να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να στηρίξουν πρωτίστως τα εγχώρια πρωταθλήματα».

Το τελευταίο μπορεί να ερμηνευτεί και ως αιχμή για το θέμα που αποκάλυψε το SDNA και αφορά την απαίτηση της ΕΡΤ να της δοθούν από την Nova και αγώνες της Ευρωλίγκας του μπάσκετ…

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button