FeaturedΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι εφτά αποκρούσεις του Κυριακίδη, ο Μαστούρ και τα χαμένα πέναλτι της SuperLeague!(vid)

Ένα ακόμη ωραίο στατιστικό από το επίσημο σάιτ της SuperLeague, το οποίο περιλαμβάνει μέσα και το πέναλτι του Χακίμ Μαστούρ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Από τις κορυφαίες στιγμές για ένα τερματοφύλακα είναι φυσικά αυτή που αποκρούει πέναλτι. Μπορεί να κάνει πολλές αποκρούσεις, να κρατήσει το “μηδέν” σε παιχνίδια, αλλά στη φάση του πέναλτι είναι αλλιώς. Μια απλή απόκρουση δεν την περιμένει κανείς και τα συναισθήματα αναπτύσσονται μετά τη φάση.

Στο πέναλτι όμως ο τερματοφύλακας είναι η ελπίδα των υπολοίπων παικτών, που είναι πια αμέτοχοι στη φάση, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται για να χτυπηθεί ένα πέναλτι, τον κάνει επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στόχο της τηλεοπτικής κάμερας. Κάτι που σημαίνει ότι η απόκρουση του πέναλτι είναι το τέλος μιας άνισης μάχης, που την κερδίζει αυτός με τις λιγότερες πιθανότητες!

Μεγάλος πρόλογος για να αναφερθούμε στα τέσσερα πέναλτι που έχουν αποκρούσει ως τώρα τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή. Άλλη απόκρουση έδωσε βαθμούς, άλλη βοήθησε, άλλη ήταν σαν να μην έγινε αφού η φάση κατέληξε σε γκολ. Κάθε πέναλτι όμως έχει τη δική του ιστορία.

Πρεμιέρα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, το ημίχρονο πλησιάζει στο τέλος και όταν ο Ζησόπουλος ανατρέπει τον Φορτούνη, ο Ντεβί Επασί βρίσκεται απέναντι στον παθόντα. Ο Φορτούνης έχει 12 γκολ στα 13 πέναλτι που έχει χτυπήσει, αλλά ο Γάλλος τον νικά. Η χαρά του όμως θα είναι προσωπική και παροδική, τελικά, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον Λεβαδειακό με γκολ του Χριστοδουλόπουλου. Ο Επασί έπιασε το δεύτερο πέναλτι στην καριέρα του στην Ελλάδα.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ο Άρης προηγείται ήδη του Λεβαδειακού με 2-0, όταν ο Δεληζήσης κάνει πέναλτι στον Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος έχει την ευκαιρία να μειώσει, αλλά ο Χούλιαν Κουέστα αποκρούει, το 2-0 μένει και ο Άρης πηγαίνει το παιχνίδι μέχρι το τέλος με σκορ ασφαλείας. Μια απόκρουση πέναλτι, που δεν έκρινε άμεσα αποτέλεσμα, ωστόσο παρείχε στην ομάδα του Ισπανού άνεση ως το τέλος.

Στις 24 Σεπτέμβρη, πάλι Δευτέρα, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τη Λαμία. Το σκορ είναι 2-1 και στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιχάι βρίσκει τη μπάλα με το χέρι. Ο Μαστούρ αναλαμβάνει να εκτελέσει και ο Δημήτρης Κυριακίδης αποκρούει, αλλά η μπάλα καταλήγει στον Αντέτζο, που ισοφαρίζει σε 2-2. Ήταν το έβδομο πέναλτι που αποκρούει ο Κυριακίδης αλλά δεν βοήθησε και αυτό τελικά την ομάδα του, όπως και του Επασί. Τα επτά πέναλτι του Κυριακίδη είναι τα περισσότερα που έχει αποκρούσει τερματοφύλακας, από τους ενεργούς στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Την περασμένη Κυριακή  στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, και στο 65′, ενώ  το σκορ είναι 1-1, ο Ουάρντα κάνει πέναλτι στον Μπρούνο Γκάμα. Ο Γιουνές, με 10 στα 11 την καριέρα του στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή, είναι απέναντι στον Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τον νικάει, κρατάει το ματς στην ισοπαλία και με ένα γκολ του Πρίγιοβιτς στο 84′, η ομάδα του παίρνει τελικά το τρίποντο. Αν είχε γίνει το 2-1, ίσως το παιχνίδι να είχε άλλη εξέλιξη, οπότε εκ του αποτελέσματος είναι η χρησιμότερη απόκρουση πέναλτι μέχρι τώρα. Και πρώτο πέναλτι που αποκρούει ο Πασχαλάκης στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button