FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η παραλίγο νίκη… και μια «βαριά» ήττα!(pics+vid)

Και τώρα «επιχείρηση» Ολυμπιακός για τον ΠΑΣ Λαμία…

Μετά την ιστορική πρεμιέρα του ΠΑΣ Λαμία στην Super League, η οποία συνοδεύτηκε με ισοπαλία και έναν «χρυσό» βαθμό απέναντι στην Ξάνθη, μένοντας στο 0-0.

Τώρα όμως όλα τα βλέμματα της «κυανόλευκης» ομάδας θα «πέσουν» στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στις 26/8 στο γήπεδο του Περιστερίου για την 2η αγωνιστική.

Αυτός θα είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας της φθιωτικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League, αντιμετωπίζοντας στο δεύτερό της αγώνα, τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούναι οι δύο ομάδες, αλλά κανείς δεν θα θέλει από τη Λαμία να έχει ο σαββατιάτικος αγώνας, την κατάληξη των προηγούμενων…

Το LamiaSports σας γυρίζει πίσω στο χρόνο και σας πάει αρχικά στο μακρινό 1979:

Ο Ολυμπιακός τότε στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος, είχε υποδεχθεί τον ΑΣ Λαμία και τον είχε «φιλοδωρήσει» με 7 γκολ.

Ήταν λοιπόν 21/11 του 1979 όταν οι δύο ομάδες συναντηθήκαν στο Κύπελλο Ελλάδος, με την ομάδα του Πειραιά να «πετάει» πραγματικά φωτιές και κερδίζει πολύ εύκολη την «κατώτερη» τότε Λαμία.

Οι Πειραιώτες είχαν ηγέτη τον εκπληκτικός σε εκείνον τον αγώνα Γαλάκο ο οποίος πέτυχε 3 γκολ και ήταν μέσα σχεσόν σε όλα τα υπόλοιπα.

Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν οι Περσίας, Κρητικόπουλος, Γκαβασιάδης και Κοκκολάκης!

Στο άλλο παιχνίδι που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η ομάδα της Λαμίας έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο απέναντι στον Ολυμπιακό και τον κόντραρε στα ίσια.

Στις 14-12-1985 ο Α.Σ. Λαμία αγωνίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απέναντι στον Ολυμπιακό. Με σκόρερ τον Θέμη Κατσαούνο η Λαμία προηγήθηκε με 0-1.

Τελικά αγωνιζόμενη με 10 παίκτες στο β΄μέρος η Λαμία έχασε με 2-1. Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε στις 29-12-1985 στο Δ.Α.Κ. Λαμίας. Το δοκάρι σταμάτησε τον Στέφανο Καλλιντέρογλου στο 27΄στερώντας από τη Λαμία μια ιστορική νίκη- πρόκριση σε βάρος του μεγάλου Ολυμπιακού.

https://youtu.be/d1e3G0dhlYc

Τελικό αποτέλεσμα Λαμία – Ολυμπιακός 0-1 με σκόρερ τον Νίκο Αναστόπουλο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button