Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Πορζίνσκις:«Όλα γίνονται για την ομάδα, είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη Λετονία»

Ένα από τα δύο μεγαλύτερα project του NBA αυτή τη στιγμή μαζί με τον δικό μας Γιάννη Αντεντοκούνμπο είναι χωρίς αμφιβολία ο Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς είναι ο ηγέτης της Λετονίας και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2017 δήλωσε περήφανος που είναι Λετονός.

Αναλυτικά είπε:

«Είμαι ένας περήφανος Λετονός. Είμαι περήφανος για το μέρος που κατάγομαι. Και είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά.Όλα γίνονται για την ομάδα. Όλα γίνονται για τα τρία αστέρια που φοράμε στο στήθος και τίποτα περισσότερο. Κανένα προσωπικό βραβείο, τίποτα σαν αυτό. Θέλουμε να βγούμε και να παίξουμε ως ομάδα και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο τουρνουά».

Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως όλοι οι παίκτες της ομάδας έρχονται για να τα δώσουν όλα για τη χώρα. «Είναι απίστευτο αυτό με όλους αυτούς τους παίκτες από διαφορετικές πόλεις και διαφορετικά μέρη. Είναι πραγματικά ξεχωριστό που έχουμε παίκτες οι οποίοι έρχονται από κάθε μέρος της χώρας. Δεν είναι μόνο το να παίζεις για τη χώρα σου, αλλά και για να εκπροσωπείς το μέρος που κατάγεσαι. Πολύς κόσμος βρίσει την Λιέπαγια εξαιτίας αυτού και είμαι πραγματικά περήφανος γι αυτό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην γενέτειρά του, την Λιέπαγια.«Λατρεύω να δουλεύω εκεί, επειδή μπορώ να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Θεωρώ πως έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο της Λιέπαγια. Έχω όλα όσα χρειάζομαι εκεί και το γήπεδο είναι πάντα σε άριστη κατάσταση. Είναι το καλύτερο μέρος για να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Γι αυτό στο τέλος της σεζόν πάντα φεύγω από τη Νέα Υόρκη, με σκοπό να γίνομαι καλύτερος και δυνατότερος».

Ο Πορζίνγκις υπήρξε μέλος και της ομάδας κάτω των 18 , όπου και αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2013.

«Ήταν κάτι ξεχωριστό πως το τουρνουά έγινε στην Λετονία. Προφανώς και δεν είχε το τέλος που θέλαμε όλοι. Παλέψαμε για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία. Ήμασταν μπροστά, αλλά ένα τρελό τρίποντο στο τέλος τους έδωσε τη νίκη. Ήταν πραγματικά σκληρό. Αυτό το συναίσθημα κυριαρχούσε εκείνη τη στιγμή μέσα μας. Έτσι, αν έχουμε την ευκαιρία να πάμε μακριά σε αυτό το τουρνουά, ευελπιστώ να κάνουμε σπουδαία πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button