Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ευρωμπάσκετ 2017: Η τελική πράξη!

Σλοβενία εναντίον Σερβίας στον μεγάλο τελικό του EuroBasket 2017.

Το 40ο Ευρωμπάσκετ ρίχνει αυλαία απόψε στην Κωνσταντινούπολη με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού, ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Σερβία (21:30, ΕΡΤ1).

Στο “Σινάν Ερντέμ”, οι Σλοβένοι θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, έχοντας εξασφαλίσει θέση στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με μπροστάρηδες τους Ντράγκιτς και Ντόντσιτς η Σλοβενία έφτασε αήττητη μέχρι τον τελικό, έχοντας αποκλείσει την Ισπανία, και θα προσπαθήσει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας την συμπαράσταση περισσότερων από 6.000 φίλων της.

Η Κωνσταντινούπολη φέρνει όμορφες αναμνήσεις στη Σερβία, καθώς εκεί κατέκτησε για τελευταία φορά το χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, το 2001, και θέλει να το επαναλάβει, 16 χρόνια μετά. Επιπλέον θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, καθώς μετράει τρεις σερί χαμένους τελικούς σε Ευρωμπάσκετ (2009), Μουντομπάσκετ (2014) και Ολυμπιακούς Αγώνες (2016). Με αιχμή του δόρατος τον Μπογκνάντοβιτς, οι Σέρβοι πάνε για το χρυσό μετάλλιο.

Νωρίτερα, στις 17:00, θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός με την Ισπανία να αντιμετωπίζει τη Ρωσία, με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο, στο τελευταίο παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button