Άλλα αθλήματα

Αγκαλιά με τον τίτλο ο Λιούις Χάμιλτον

Ο Βρετανός πιλότος τερμάτισε πρώτος στη Σουζούκα και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Φέτελ έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε πρώτος και πλέον βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο να στεφθεί για τέταρτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Βρετανός έμεινε μπροστά πρώτος, την ίδια στιγμή που ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε τον κινητήρα του να τον προδίδει, με αποτέλεσμα ο πιλότος της Ferrari να χάσει πολλές θέσεις, να μπει στα πιτ και να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Στη συνέχεια του αγώνα, ο Χάμιλτον άνοιγε τη διαφορά από τον δεύτερο Φερστάπεν και τελικά έφτασε στην 61η νίκη της καριέρας του, τρίτη στην πίστα της Σουζούκα.

Πλέον, ο τίτλος δεν χάνεται ούτε με… χαρακίρι, αφού πλέον ο Χάμιλτον έχει διαφορά 59 βαθμών από τον δεύτερο Φέτελ με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι δυο πιλότοι της RedBull, Φερστάπεν και Ρικιάρντο τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπότας, Ράικονεν, Οκόν, Πέρεζ, Μάγκνουνσεν, Γκροζιάν και Μάσα.

Επόμενο GrandPrix αυτό στις ΗΠΑ σε δύο εβδομάδες.

Δείτε στη φωτογραφία την κατάταξη στο GP της Σουζούκα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button