Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Πιο γυμνασμένος διαιτητής στην Ευρώπη ο Σιδηρόπουλος»!

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία από τις τοπ “σφυρίχτρες” της Ευρώπης είχαν οι διαιτητές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κατά την παρουσία του Μπιορν Κάιπερς στη Ρόδο. Αποθέωση του Ολλανδού για τον Τάσο Σιδηρόπουλο…

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ρόδο, την οποία μάλιστα επισκέπτεται για δεύτερη φορά φέτος. Ο Μπιορν Κάιπερς που δήλωσε γοητευμένος από το νησί, μίλησε στους διαιτητές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου για διάφορα θέματα που αφορούσαν τόσο τη δική του πορεία στον χώρο, όσο και αγωνιστικά ζητήματα.

Όπως επισήμανε στο μίνι σεμινάριο που έκανε ο 44χρονος ρέφερι, ο διαιτητής πρέπει να είναι σίγουρος για τις αποφάσεις που παίρνει, να έχει ξεκάθαρη εικόνα της κάθε φάσης και καλή συνεργασία με τους βοηθούς του. Τόνισε πως για να γίνεις ένας πετυχημένος διαιτητής θα πρέπει να προπονείται σκληρά, για να έχεις το κατάλληλο σώμα και καθαρό μυαλό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη χρήση του Video Assistance Referee, δείχνοντας θετικός στην εφαρμογή του, ενώ έδειξε και συγκεκριμένες -δύσκολες- φάσεις στους διαιτητές, όπου μάλιστα ήταν δύσκολο να βγουν συμπεράσματα ακόμη και μετά από 3-4 ριπλέι.

Παράλληλα ο Ολλανδός έπλεξε το εγκώμιο του Τάσου Σιδηρόπουλο, για τον οποίο είπε ότι: «Είναι ο πιο γυμνασμένος διαιτητής στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον καλύτερο σωματικά ρέφερι. Δουλεύει σκληρά»!

Ο Κάιπερς που διαθέτει αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία, ανέφερε επίσης ότι από τη στιγμή που η FIFA κατήργησε τα όρια ηλικίας στους διαιτητές, σκοπεύει να σφυρίζει μέχρι τα 47-48 του χρόνια!

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button