Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Θλιβερές πρωτιές για την ελληνική Super League

Μία ακόμα έρευνα από το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών μαρτυρά πως η ποιότητα του ποδοσφαίρου στην Super League είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μία ακόμα έρευνα από το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών μαρτυρά πως η ποιότητα του ποδοσφαίρου στην Super League είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι, απλώς το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES) ήρθε να το αποδείξει με αριθμούς. Το επίπεδο της Super League είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κι αυτό δεν αφορά μόνο τα γκολ που μπαίνουν, αλλά κυρίως με τον ρυθμό (;) που υπάρχει στις αναμετρήσεις.

Η ελληνική Super League βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες που αφορούν την ποιότητα του παιχνιδιού.

Η έρευνα εξέτασε 37 πρωταθλήματα από όλη την Ευρώπη και τα συμπεράσματα είναι αμείλικτά.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τέταρτο από το τέλος σε καθαρό χρόνο παιχνιδιού, μόλις με 57,5%, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι το 61,3%, με το πρωτάθλημα του Ισραήλ να είναι το νούμερο 1 με 66,9% καθαρό χρόνου παιχνιδιού.

Οι Έλληνες διαιτητές είναι τρίτοι σε όλη την Ευρώπη στον συνολικό καταλογισμό καθυστερήσεων ανά παιχνίδι (7 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο), πίσω μόνο από το πρωτάθλημα της Τουρκίας και την Championship, κάτι που οφείλεται κυρίως στις καθυστερήσεις που κάνουν οι παίκτες στα φάουλ!

Η έρευνα έδειξε ότι το 19% των καθυστερήσεων στα παιχνίδια της Super League προέρχεται από διακοπές σε φάουλ, κάτι που φέρνει το ελληνικό πρωτάθλημα στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Κι όχι μόνο αυτό. Οι διαιτητές στην Ελλάδα σφυρίζουν πάρα πολύ, αφού σε κάθε αγώνα της Super League καταλογίζονται κατά μέσο όρο 33,8 φάουλ, που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη πίσω από την Σερβία (35,6) φάουλ ανά παιχνίδι.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button