Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γαλλική επέλαση μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»

Η απουσία των Νεϊμάρ και Καβάνι δεν εμπόδισε την Παρί Σεν Ζερμέν να φύγει με σκορ πρόκρισης από το «Ολντ Τράφορντ» (2-0) απέναντι στη φορμαρισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Champions League.

Το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ βρίσκεται, πλέον, «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ρεβάνς της 6ης Μαρτίου είναι προγραμματισμένη στο «Παρκ ντε Πρενς», και μετά την αποψινή εξέλιξη, για να περάσει η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να συντελεστεί κάποιο θαύμα.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη αποδείχθηκε… τραυματική για τους «μπέμπηδες», που γνώρισαν την «παρθενική» τους ήττα (σε όλες τις διοργανώσεις) από την ημέρα που ανέλαβε ο Σόλσκιερ.

Ήττα που με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στην επανάληψη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Η Παρί ήταν κυρίαρχη σε όλο το β΄ 45λεπτο, ιδιαίτερα μετά το γκολ του Κιμπεμπέ στο 53΄ από εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία.

Στο 60΄ ο Μπαπέ, μετά από άψογη μεταβίβαση του Ντι Μαρία, πλάσαρε σε άδεια εστία (2-0) ενώ μέσα στο επόμενο 5λεπτο, ο Ντε Χέα έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε τετ-α-τετ με τους Μπαπέ και Μπερνάτ. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας η Μάντσεστερ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πογκμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η τεχνολογία του VAR, που μπήκε για πρώτη φορά στο Champions League στην φάση των «16», δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί σε κάποια από τις φάσεις του αγώνα.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Πογκμπά, Γιανγκ, Λίντελοφ, Ερέρα, Σο – Κιμπεμπέ, Ντράξλερ, Μπερνάτ, Ντάνι Άλβες
Κόκκινες: Πογκμπά (89΄ δεύτερη κίτρινη)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (45΄+4 Σάντσες), Μαρσιάλ (46΄ Μάτα), Ράσφορντ (84΄ Λουκάκου).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Κέρερ, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Βεράτι (75΄ Παρέδες), Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία (81΄ Νταγκμπά), Μπαπέ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button