FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μία ιστορική ήττα και… πρόκριση στους «8»!

Ηττήθηκε ο ΠΑΣ Λαμία από τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την πρόκριση «γράφοντας με χρυσά γράμματα» το όνομά της στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Λαμία με γκολ του Άντονι Μουνιέ αλλά η ομάδα του Τεννέ πήρε την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού με «προίκα» το 4-1 του πρώτο αγώνα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα της Λαμίας καταφέρνει να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου και παρόλο τις αγωνιστικά προβλήματα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και σε αυτόν τον θεσμό.

Το ματς:

Η πρώτη φάση ήταν για τον Παναθηναϊκό, όπου στο 6΄ο Μουνιέ μπήκε στην μικρή περιοχή του ΠΑΣ, μετά από συνεργασία με τον Βιγιαφάνιες, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Γάλλος μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

Πρώτη φάση για τον ΠΑΣ, στο 10΄όταν ο Βασιλαντωνόπουλος με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα αλλά ο Βλαχοδήμος δεν άφησε τον Πίτι να απειλήσει την ομάδα του.

Στο 16΄ο Κουλιμπαλί έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Παντελιάδη και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Λαμίας και βγήκε κόρνερ.

Έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μουνιέ βρέθηκε ολομόναχος εντός περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν απείλησε καθόλου, με τους αμυνόμενους να διώχνουν μακριά την μπάλα.

Στο 29΄η ομάδα της Λαμίας έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο πολύ κινητικός Βασιλαντωνόπουλος πήρε την μπάλα, διένυσε μερικά μέτρα έβγαλε την κάθετη στον Πίτι αλλά αυτός έχασε την μπάλα από μαρκάρισμα των αμυντικών.

Όμως, από κόντρα στο πόδι του Αυλωνίτη η μπάλα στρώθηκε στον Ακόστα, ο οποίος έκανε αμέσως το σουτ, το οποίο όμως πέρασε κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού. Ο διαιτητής Κομίνης δεν έδωσε τίποτα λέγοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 32΄ένα σουτ του Χίλιεμαρκ πέρασε αρκετά ψηλά άουτ. Στο 43΄ήρθε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, αυτή την φορά για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουλιμπαλί εκτέλεσε το πλάγιο από τα δεξιά, ο Μουνιέ έγινε κάτοχος της μπάλας και παιρνώντας καταπληκτικά τον Αναστασιάδη βρέθηκε σε πλάγια θέση τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο. Το σουτ όμως που επιχείρησε ο Γάλλος πέρασε ευτυχώς για τον ΠΑΣ εκτός σε ελεύθερο.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Μολίνς έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Σουηδός βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Λαμία, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν επέτρεψε να παραβιάσει την εστία του ο επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημχρόνου δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο, με τους παίκτες του ΠΑΟ  να πιέζουν ψηλά και την Λαμία να αμύνεται άψογα. Το πρόβλημα του ΠΑΣ ήταν ότι έχανε αρκετά εύκολα την μπάλα και έδινε συνέχεια την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Στο 64΄οι στόπερ του Παναθηναϊκού δεν συννενοήθηκαν καλά με αποτέλεσμα ο Πίτι να εκμεταλλεύεται την φάση αυτή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο Πίτι έβγαλε ωραία πάσα στον Ακόστα και αυτός με ατομική ενέργεια βρέθηκε εντός περιοχής των πρασίνων, αλλά το σουτ που επιχείρησε πλάγια αριστερά, πέταξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Στο 71΄ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έδιωξε με γροθιές αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αρκετά, με τον Μολίνς να ξαναστέλνει την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλα ευτυχώς κανένα απο τα πλασέ που δοκιμάστηκαν δεν βρήκαν στόχο.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κουλιμπαλί έπιασε την πρώτη κεφαλιά με τον Μουνιέ να μπαίνει στην φάση και με προβολή να ανοίγει το σκορ.

Μία σέντρα του Μουνιέ στο 80΄ο Δώνης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Κάποια σουτ των Δώνη και Βιγιαφάνιες δεν απείλησαν τον Παπαδόπουλο, ο οποίος και στις δύο φάσεις μπλόκαρε την μπάλα.

Το τελικό σφύριγμα του Κομίνη βρήκε την Λαμία στην επόμενη φάση του θεσμού, έχοντας ως προίκα το 4-1 και την καταπληκτική εμφάνιση του πρώτου αγώνα στο ΔΑΚ Λαμίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ, Άλτμαν, Μόλινς

Στον πάγκο: Διούδης, Γιόχανσον, Δώνης, Οικονόμου, Χατζηγιοβάνης, Κουντουριώτης, Πίσπας

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα, Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι

Στον πάγκο: Μελισσας, Κουτρουμάνος, Βουό, Κουκολης, Μανιάς, Πατσαρούχας, Τσούκαλος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button