Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το Ολυμπιακός-ΠΑΣ Λαμία… τα μάτια των δύο ΠΑΕ!

Δείτε τα δύο διαφορετικά match reports των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΠΑΣ Λαμία, από την χθεσινή αναμέτρηση.

Ξεκινάμε με το match report και με το πως είδε το παιχνίδι και την ήττα από τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία:

ΗΤΤΑ ΜΕ 2-0 ΤΟΥ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Ηττα με 2-0 του ΠΑΣ Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ Λαμία στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Super League. Στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ολυμπιακό, με τα γκολ να πετυχαίνουν ο Μάριν στο 9′ και ο Ανσαριφάντ στο 37′.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Προτό, Μποτία, Ρομαό, Φορτούνης (80′ Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (70′ Πάρντο), Ζιλέ, Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς και Φιγκέιρας.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72′ Ορτέγκα), Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (50′ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον και Ακόστα (52′ Βουό).

Και συνεχίζουμε με το report της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:

Σταθερά στην κορυφή ο Θρύλος

Ο Θρύλος παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο επικράτησε εύκολα με 2-0 της Λαμίας.

Με γκολ των Μάριν και Ανσαριφάρντ ο Θρύλος πήρε τη νίκη, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει, το τελικό 2-0! Η ομάδα μας έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες και καταχειροκροτήθηκε με την λήξη της αναμέτρησης.

Ο κ. Όσκαρ Γκαρθία παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και τον Προτό κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς και Κούτρης. Ο Ρομαό με τον Ζιλέ ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους ήταν ο Φορτούνης, ως «δεκάρι». Ο Μάριν ήταν δεξιά, ο Μιραλάς αριστερά και στην κορυφή ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Ολυμπιακός άρχισε πιεστικά το ματς, με ορμή και διάθεση να πρεσάρει ψηλά. Πρώτο δείγμα γραφής της δουλειάς του κ. Γκαρθία, επάνω στην ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός, από τις πρώτες κινήσεις των παικτών, μέσα στο γήπεδο, έδειχνε φρεσκάδα και ενέργεια. Το πρέσινγκ και η επιθετική διάθεση απέφεραν άμεσα καρπούς. Πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα και συγκεκριμένα στο 9’ ο Μάριν πήρε την ασίστ του Κώστα Φορτούνη και νίκησε τον Παπαδόπουλου, για το 1-0! Με τον Φορτούνη και τον Μιραλάς να κάνουν διαρκείς κινήσεις και να εναλλάσσονται, με την μπάλα, ήταν δύσκολο για τη Λαμία να μπλοκάρει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Στο 14’ ο διαιτητής Σέζος έκοψε τον Ζιλέ και το πλεονέκτημα, υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Βέλγο να βγαίνει σε καλή θέση, για να δημιουργήσει γκολ. Αυτό για να δώσει φάουλ, αρκετά πιο πίσω, αλλά και… κάρτα στον Πίτι.

Παρά το γρήγορο γκολ, ο Μπάμπης Τεννές είναι ένας έμπειρος τεχνικός και κράτησε τη Λαμία μαζεμένη. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν καμία διάθεση να ανοιχτούν, στα επόμενα λεπτά και έτσι ο Ολυμπιακός δούλευε… από την αρχή, για το 2-0. Ή και για περισσότερα γκολ. Με την μπάλα στα πόδια, όπως συνέβαινε την περισσότερη ώρα, στο πρώτο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός έδειχνε… αναγεννημένος και με διάθεση να παράγει ποδόσφαιρο. Ο κ. Γκαρθία υπηρετεί μία σχολή ποδοσφαίρου, εκείνη της Μπαρτσελόνα, η οποία υποδεικνύει κατοχή και πίεση. Αυτά τα σημάδια είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η ομάδα μας συνέχισε πιεστικά και μέχρι το ημίωρο του αγώνα. Με τον ίδιο τρόπο, με κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθώντας να περιορίσει τα λάθη στο ελάχιστο και να φτάσει περισσότερες φορές στην εστία του Παπαδόπουλου. Ο Ρομαό και ο Ζιλέ έφτιαχναν το παιχνίδι από πίσω και ο Φορτούνης έπαιζε πιο κοντά τους, σε κάποιες περιπτώσεις, για να δημιουργήσει. Από το ημίωρο και έπειτα, ο κ. Γκαρθία άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2. Πήγε τον Μάριν αριστερά, έφερε τον Φορτούνη δεξιά και ο Ζιλέ με τον Ρομαό ανέβηκαν πιο ψηλά. Στο 37’ ο Καρίμ έκανε το 2-0, μετά από ωραία πάσα Ζιλέ. Η φάση προήλθε από κλέψιμο του Ζιλέ, πολύ ψηλά, κοντά στην περιοχή, δείγμα της πίεσης του Ολυμπιακού! Στοιχεία πολύ θετικά, ενόψει της συνέχειας και της μάχης του τίτλου.

Η Λαμία μπορεί να μην ανοίχθηκε, ωστόσο ο Θρύλος, με την μπάλα κάτω και πολύ σωστό πρέσινγκ, έφτιαξε τις προϋποθέσεις, για να αυξήσει το προβάδισμά του και να πάει με άνεση στην ανάπαυλα. Μετά το 2-0 η διάταξη άλλαξε εκ νέου σε 4-2-3-1, το οποίο βέβαια έφερνε περισσότερο προς 4-3-3. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 και στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας μπήκε δίχως αλλαγή. Πέραν της διάταξης, ο κ. Γκαρθία ήταν ρητός στις εντολές του, να μην σταματήσει η ομάδα μας να πιέζει, μέχρις ότου διασφαλιστεί απόλυτα το ματς. Οι ποδοσφαιριστές του κ. Γκαρθία κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους και την κυκλοφορούσαν, ενώ παράλληλα έδιναν τον ρυθμό στο ματς. Ο Ισπανός τεχνικός απέσυρε στο 70’ τον Μιραλάς και έβαλε στην θέση του τον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος πέρασε δεξιά. Ο Μάριν επανήλθε αριστερά και κατά τα άλλα, η διάταξη της ομάδας μας, έμεινε απαράλλαχτη. Λίγο πριν το 81’, ο κ. Γκαρθία σήκωσε τον Σεμπά και λίγο μετά, τον έριξε στη «μάχη», αντί του Φορτούνη. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και η ομάδα μας πήρε τη νίκη, παραμένοντας εκεί όπου ανήκει, στην κορυφή τη βαθμολογίας.

Το φιλμ του αγώνα:

9’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ!!!! 1-0 για τον Ολυμπιακό μας νωρίς νωρίς στο ματς με τον Μάρκο Μάριν! Εξαιρετική κάθετη του Φορτούνη στον Μάριν, ο Βασιλαντωνόπουλος γλίστρησε και ο Γερμανός άσος πλάσαρε υπέροχα τον Παπαδόπουλο.

32’ Σουτ του Μάριν από πλάγια θέση, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

37’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!! 2-0 για τον Θρύλο που διπλασιάζει τα τέρματά του με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ! Ο Ζιλέ έκλεψε τη μπάλα απ’ τον Αναστασόπουλο, έδωσε στον Ιρανό στράικερ κι αυτός με πλασέ απ’ το ύψος του πέναλτι νίκησε τον εξουδετερωμένο Παπαδόπουλο για το 2-0!

47’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Μάριν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αναστασιάδη, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Φορτούνη, αλλά το πλασέ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ!

48’ Ακόμα μία καλή στιγμή για τον Θρύλο! Ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

69’ Ο Μάριν έκανε το γύρισμα, ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

72’ Ωραία προσπάθεια του Ανσαριφάρντ, αλλά το σουτ του Ιρανού κατέληξε πάνω στον Αναστασιάδη και απομακρύνθηκε.

77’ Σουτ του Πάρντο μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Παπαδόπουλος.

85’ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό! Συρτό σουτ του Πάρντο έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα δίπλα απ’ το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Φορτούνης (81’ Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (70’ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85’ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72’ Ορτέγκα), Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (51’ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Μεντίνα, Βάντερσον, Ακόστα (53’ Βουό).

Super League 2017-18 | 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ | 15.1.2018
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 2-0
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Σκόρερ: 9’ Μάριν, 37’ Ανσαριφάρντ
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων)
Αναπληρωματικός: Στυλιανός Φώτης (Ευβοίας)
Κίτρινες: 90’+2 Φιγκέιρας / 14’ Πίτι, 88’ Ασίγκμπα
Κόκκινες: – / –
Δοκάρια: – / –

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button