FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αναστασιάδης: «Εμείς θέλουμε ατμόσφαιρα όπως στο εξωτερικό»

Θέση στο θέμα της μετακίνησης οπαδών πήρε ο αρχηγός του ΠΑΣ Λαμία Ανέστης Αναστασιάδης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Λαμία, Ανέστης Αναστασιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ArenaFM» πήρε θέση στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες για την μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, στο ΔΑΚΛ για τον αγώνα του Σαββάτου.

Αυτό που τόνισε ο κεντρικός αμυντικός της Λαμίας, είναι πως όλοι οι ποδοσφαριστές το μόνο που θέλουν είναι να υπάρχει μία ατμόσφαιρα όπως στο εξωτερικό, χωρίς φασαρίες και οικογένειες στα γήπεδα.

Τέλος, σημείωσε πως την απόφαση του Υφυπουργού να απαγορεύει τις μετακινήσεις, πρέπει κάποια στιγμή να την αποβάλλουμε, καθώς ο κόσμος έχει το δικαίωμα να βλέπει την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: Παιχνίδι γιορτή για εμάς, για την πόλη μας, για όλους εδώ. Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε, στην έδρα μας, όπως με όλους τους μεγάλους αντιπάλους να κάνουμε το καλύτερο για να μπορέσουμε να πάρουμε βαθμούς γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια και τους χρειαζόμαστε.

Για την απουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ: Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αρκετό κόσμο γιατί είδαμε ότι στα τελευταία παιχνίδια πηγαίνανε οπαδοί αλλά είχαν αποφευχθεί τα επεισόδια και τα έκτροπα. Ο κόσμος πήγαινε, έβλεπε τα παιχνίδια και έφευγε. Τώρα υπάρχει αυτή η απόφαση από τον υπουργό με τα τελευταία επεισόδια με τις τελευταίες φασαρίες που γίνανε φοβούνται περαιτέρω βία. Θεωρώ πως κάποια στιγμή πρέπει να το αποβάλλουμε. Ο κόσμος, οι φίλαθλοι, έχουν δικαίωμα να βλέπουν τις ομάδες τους. Εδώ υπάρχουν πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ που θέλουν να τον δουν. Οπότε νομίζω πως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να αλλάξουμε τη σκέψη μας ως προς την αντιμετώπιση.

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: Εμείς θέλουμε να υπάρχει ατμόσφαιρα στο γήπεδο όπως αυτή που βλέπουμε στο εξωτερικό. Υπάρχει κόσμος εδώ, οικογενειάρχες, που θέλουν να δουν οποιαδήποτε από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες για πρώτη φορά. Αυτό νομίζω που τους στερείται ή που δε καλλιεργούμε τον κόσμο να έχει τη συμπεριφορά που έχει ο κόσμος στα γήπεδα στο εξωτερικό που πηγαίνουν παντού χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα. Σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό. Κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει μια εκδρομή, να επισκεφθεί μια πόλη, να δει την ομάδα του και να γυρίσει πίσω. Χωρίς να γίνονται βανδαλισμοί και να φοβόμαστε ότι θα σπάσουν την παρουσία του κόσμου.

Για τη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ: Νομίζω ότι φέτος ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ ποιοτικός, είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, τελευταία παίζει πολύ καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως έχει όλα αυτά που πρέπει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο

Τι πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι του Σαββάτου: Δε θεωρώ πως πρέπει να προσέξουμε κάτι συγκεκριμένα γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Οι πιο ποιοτικοί του παίκτες είναι τα δύο του μπακ, ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια, είναι ίσως οι καλύτεροί παίκτες του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και οι πιο φορμαρισμένοι στον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να προσέξουμε κυρίως να μη δεχτούμε γκολ νωρίς γιατί θα πάρει μεγάλη ψυχολογία, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που θα μας αφήσει και τις στιγμές. Σίγουρα το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, είναι μεγάλη ομάδα και θα τους αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε μέχρι στιγμής όλες τις μεγάλες ομάδες. Στην έδρα μας η ομάδα έχει δείξει πως έχει μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα ειδικά με τον κόσμο μας που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ φέτος.

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα: Θεωρώ πως είναι στο χέρι του, αυτή τη στιγμή είναι πρώτος, έχει τα δύο ντέρμπι μέσα στην έδρα του που εξαρτάται από αυτόν αν θα το κερδίσει. Μπορεί να αυξήσει τη διαφορά εκεί, ή να καλύψει τυχόν γκέλες που θα κάνει. Αν δεν έχει στραβοπατήματα στα παιχνίδια εκτός έδρας είναι δικό του θέμα αν θα γίνει πρωταθλητής. Βέβαια και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός δε νομίζω ότι θα τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Αλλά αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι.

Ποια θεωρεί πληρέστερη ομάδα: Πιστεύω ότι τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολυμπιακό που δείχνει ότι και ψυχολογικά και αγωνιστικά έχει κάποια θέματα. Παραμένει όμως ο Ολυμπιακός που έχει ποιοτικούς παίκτες οπότε στα ντέρμπι μπορούν να γίνουνε τα πάντα και όλα είναι ανοιχτά. Αλλά οι άλλες δύο ομάδες έχουν πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο, έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Η ΑΕΚ είναι πολύ συμπαγής και γυμνασμένη. Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται μέσα σε τρεις διοργανώσεις. Έχει πολύ καλό κλίμα και το βγάζει στο γήπεδο. Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι διαθέτει ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Έχει παιδιά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα. Πλέον έχουν βρει και τη χημεία που στην αρχή έλειπε γιατί θέλει χρόνο για να γίνει αυτό. Και νομίζω ότι αυτές οι δύο ομάδες μέχρι τέλος θα διεκδικήσουν ισάξια τον τίτλο.

Για τον Πανιώνιο: Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, δουλεμένη, με παιδιά που παίζουνε πολλά χρόνια μαζί και γνωρίζονται πολύ καλά. Έχει χάσει βέβαια δυο παιδιά που τον ανεβάζαν αρκετά επίπεδο ποιοτικά. Τον Χατζισαφί και τον Μασούντ, είχε και τους τραυματισμούς με τον Γεσίλ και τον Ντούρμι. Σίγουρα χρειάζεται προσοχή γιατί έχει έμπειρους παίκτες, γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις τέτοιων αγώνων. Θεωρώ όμως, πως τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΟΚ αν παρουσιαστεί όπως στα τελευταία παιχνίδια και η ΑΕΚ το ίδιο κόντρα στη Λαμία οπότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια επανάληψη του περσινού τελικού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button