FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Είναι δύο… και τους συνδέουν!(pics)

To pre game του αγώνα Πλατανιάς Χανίων – ΠΑΣ Λαμία είναι εδώ στο LamiaSports και πάμε να δούμε τους δύο ποδοσφαιριστές που συνδέουν τους δύο συλλόγους.

Σε λίγες ημέρες ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει εκτός έδρας με τον Πλατανιά Χανίων, για την 24η αγωνιστική της SuperLeague Σουρωτή.

Το LamiaSports συνεχίζει το pre game show του αγώνα και σήμερα θα δούμε τους δύο ποδοσφαιριστές που συνδέουν τις δύο ομάδες.

Εκτός από το κοινό που έχουν ότι έχουν παίξει και στις δύο ομάδες, έχουν και ένα άλλο κοινό. Είναι και οι δύο Ουκρανοί!

Ο λόγος βέβαια για τον Εβγκέν Μπούτνικ και για τον Βιτάλι Πριντέτα. Οι δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές ήρθαν την χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όχι ακριβώς μαζί αλλά με λίγες ημέρες διαφορά.

Ο Μπούτνικ ήταν ο πρώτος από τους δύο που φόρεσε να τα «κυανόλευκα» και είναι μάλιστα και αυτός που έχει πάρει θέση βασικού στην 11αδα της Λαμίας.

Από την άλλη ο Πριντέτα, ήρθε στον ΠΑΣ Λαμία έδειξε θετικά στοιχεία στην προπόνηση και ο Μπάμπης Τεννές τον έβαλε κατευθείαν στα βαθιά. Αυτό ήταν κάτι που άγχωσε τρελά τον κεντρικό αμυντικό και δεν έδειξε και τον καλύτερό του εαυτό.

Πάμε να δούμε όμως, ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία των δύο ποδοσφαιριστών και πως κατέληξαν στον ΠΑΣ Λαμία.

Εβγκέν Μπούτνικ:

Ο Εβγκέν Μπούτνικ, είναι γεννημένος στο Λούτσκ της Ουκρανίας, ενώ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανα στην Άρσεναλ Χάρκιβ, με την οποία σημείωσε 27 συμμετοχές και 2 γκολ.

Έπειτα έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Μέταλιστα, την Βόρσκλα Ποτλάβα, την Σλόβαν Λίμπερετς, την Σταλ αλλά και τη Ντιναμό Μίνσκ.

Το 2017, ο Ουκρανός επιθετικός ταξίδεψε στην Αυστρία για λογαριασμό της Κάπφενμπεργκερ, στην οποία έπαιξε 16 φορές και κατάφερε και έβαλε 3 γκολ.

Όταν έφυγε από εκεί, ήρθε στην χώρα μας και φόρεσε τη φανέλα του Πλατανιά Χανίων για 12 φορές, πετυχαίνοντας μόνο 1 γκολ.

Στον ΠΑΣ Λαμία, μέχρι στιγμής έχει αφήσει θετικά στοιχεία έχοντας παίξει 6 φορές.

Βιτάλι Πριντέτα:

Ο Βιτάλι Πριντέτα γεννήθηκε στο Ντούμπνο της Ουκρανίας στις 2 Φεβρουαρίου του 1993. Η πρώτη του ομάδα και μάλιστα η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ήταν η Βολίν Λούτσκ.

Στην Βολίν σημείωσε 42 συμμετοχές και πέτυχε μάλιστα και 1 γκολ.

Το 2016, έφυγε για πρώτη φορά από την χώρα του και ήρθε στην Ελλάδα και την Κρήτη για λογαριασμό του Πλατανιά Χανίων.

Στην ομάδα της Κρήτης αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια, τα περισσότερα ως βασικός πετυχαίνοντας μάλιστα και 1 γκολ.

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΣ Λαμία απέκτησε τον Πριντέτα, ο οποίος έχει παίξει δύο φορές ως βασικός.

Να σημειώσουμε πως ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός, είναι διεθνής με όλες εκτός της ανδρικής Εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, με αρκετές συμμετοχές στην Κ21 και στην Κ19.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button