FeaturedΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το «κλειστό κλαμπ» των «30άρηδων plus» της SuperLeague!(pics)

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στην SuperLeague και οι οποίοι έχουν γεννηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Χαβιέ Ούμπιντες, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Βαγγελης Μόρας αλλά και ο δικός μας Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι, είναι μερικοί από αυτούς που παίζουν σε ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και έχουν αρκετά ποδοσφαιρικά χρονάκια στην πλάτη τους…

Πάμε όμως να δούμε, για ποιο λόγο ο Πίτι είναι ο καλύτερος σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών, που έχουν γεννηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 80΄.

Ας ξεκινήσουμε από την ανάποδη όμως:

Πρώτος είναι ένας πρώην «κυανόλευκος» και πολύ αγαπητός τερματοφύλακας και άνθρωπος στη Λαμία, ο Λουίτζι Τσενάμο.

Ο 37χρονος πλέον ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στον Παναιτωλικό, έχει σημειώσει 3 συμμετοχές και είναι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της SuperLeague, μαζί βέβαια με τον δεύτερο της λίστας που θα δείτε πιο κάτω.

Δεύτερος έρχεται ένας κεντρικός αμυντικός από την Κέρκυρα. Ο λόγος για τον πολύπειρο αμυντικό Τάσο Βενέτη. Ο Βενέτης έχει γεννηθεί στις 24 Μαρτίου του 1980 και μαζί με τον Τσενάμο είναι οι δύο μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος και εννοείται και οι πιο έμπειροι.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός φέτος έχει παίξει και αυτός 3 φορές με τη φανέλα του ΑΟΚ, έχοντας συνολικά 237 λεπτά συμμετοχής.

Τρίτος (ηλικιακά) έρχεται ο δικός μας Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 26 Μαΐου του 1981.

Ο Πίτι φέτος έχει κάνει το απίστευτο, να έχει στα 36 του χρόνια 23 παιχνίδια στην πλάτη του, 1757 λεπτά συμμετοχής, 4 γκολ (συν 2 στο Κύπελλο), ενώ έχει και 2 ασίστς. Είναι ο μοναδικός που έχει αυτά τα νούμερα στην συγκεκριμένη ηλικία.

Ο Ισπανός, φαίνεται σε κάθε παιχνίδι που παίζει ότι θέλει σαν τρελός να αγωνίζεται, τσατίζεται, με την καλή έννοια ότνα γίνεται αλλαγή και στις προπονήσεις κάνει σαν έφηβος!

Έπειτα, θα πάμε σε έναν ακόμη πολύ γνωστό και έμπειρο κεντρικό αμυντικό, τον Βαγγέλη Μόρα.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός, έχει γεννηθεί στις 26 Αυγούστου του 1981, φέτος έχει φορέσει εκτός από τη φανέλα της ΑΕΛ (3 συμμετοχές) και τη φανέλα του Παναιτωλικού, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα και μετά από μία μεγάλη περιήγηση σε Αγγλικά και Ιταλικά γήπεδα.

Μετά περνάμε σε αυτούς που έχουν γεννηθεί το 1982, με πρώτον τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο κεντρικός αμυντικός από την Αργεντινή, φέτος έχει αγωνιστεί 12 φορές, έχει πετύχει 3 γκολ και έχει συμπληρώσει 1103 λεπτά συμμετοχής.

Συνεχίζουμε με έναν ακόμη Αργεντινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι και αυτός όπως και ο Πίτι, παράδειγμα και υπόδειημα αθλητή.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Χαβιέ Ούμπιδες. Ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου, έχει παίξει φέτος σε 22 παιχνίδι των Περιστεριωτών, δεν έχει πετύχει γκολ, αλλά έχει 3 ασίστς και 1350 λεπτά συμμετοχής στην SuperLeague.

Τελευταίος, ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, με τον Χρήστο Καρυπίδη να έχει γεννηθεί στις 2 Δεκεμβρίου του 1982. Φέτος έχει 16 συμμετοχές με τον Πλατανιά Χανίων, ενώ έχει αγωνιστεί 1442 λεπτά.

Memorable moments

Άξιοι αναφοράς είναι επίσης, είναι επίσης ο αρχηγός του ΠΑΣ Λαμία, Ανέστης Αναστασιάδης ο οποίος έχει γεννηθεί 1 Ιανουαρίου του 1983. Φέτος έχει 20 παιχνίδια συνολικά με 1802 λεπτά συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button