ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία: Μετατρέπει ξανά σε κάστρο την έδρα του / Ποιο ρεκόρ κυνηγά να σπάσει

Η χθεσινή νίκη με 1-0 της Λαμίας επί του Παναιτωλικού στο “Αθανάσιος Διάκος” εκτός από τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης, είχε πολλαπλά οφέλη για τον σύλλογο.

Η χθεσινή νίκη με 1-0 της Λαμίας επί του Παναιτωλικού στο “Αθανάσιος Διάκος” εκτός από τους 3 πολύτιμους βαθμούς της νίκης, είχε πολλαπλά οφέλη για τον σύλλογο.

Επανέφερε την ηρεμία, τα χαμόγελα στην εξέδρα, αλλά το κυριότερο, βοήθησε σημαντικά στο να γίνει και πάλι το γήπεδο, το πάλαι ποτέ “κάστρο” της!

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται καλύτερα, πως το ΔΑΚ Λαμίας, αποτελούσε μία έδρα που διαχρονικά έδινε στην γηπεδούχο ομάδα τα αποτελέσματα που ήθελε. Λίγο η μορφολογία του γηπέδου, λίγο ο κόσμος, συντελούσαν στο να καταφέρνει η Λαμία να φτάνει σε νίκες. Άλλοτε εμφατικές και άλλοτε κυνικές. Μάλιστα αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια ανόδου στην Α’ Εθνική, καθώς σε 3 σεζόν στην τότε Football League είχε μόλις 3 εντός έδρας ήττες (η μία στη φιέστα ανόδου σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι)

Όμως με την άνοδο, το κάστρο άρχισε να χάνει τη φήμη του. Πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς τη δυναμικότητα των αντιπάλων που αντιμετώπιζε. Σκεφτείτε, ότι από τον Γενάρη του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η Λαμία μετρούσε μόλις 6 νίκες σε 37 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος!  Μάλιστα αν το διευρύνουμε, θα δούμε πως από τον Δεκέμβρη του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η Λαμία είχε απολογισμό 11 νίκες σε 70 ματς εντός έδρας!

Ωστόσο η έλευση του Λεωνίδα Βόκολου έμελλε να αλλάξει επιτέλους, τη δυναμική της έδρας των κυανόλευκων. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα!

Ο ΠΑΣ Λαμία λοιπόν από τις 5 Μαρτίου 2023 μέχρι σήμερα, τρέχει αήττητο εντός έδρας σερί 7 αγώνων! Νίκες με Άρη, ΠΑΣ Γιάννενα, Ατρόμητο, ισοπαλία με Λεβαδειακό, νίκη με Άρη, ισοπαλία με ΟΦΗ και η χθεσινή νίκη επί του Παναιτωλικού.

 

Έτσι λοιπόν, οι κυανόλευκοι, έχουν μπροστά τους μια ευκαιρία, στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα, να ισοφαρίσουν την καλύτερη επίδοσή τους εντός έδρας. Ποια είναι αυτή;

Να φτάσουν τα 8 εντός έδρας παιχνίδια χωρίς ήττα. Μια επίδοση που είχαν καταφέρει, τη σεζόν 2019-2020 με τους Σωτήρη Αντωνίου και Άκη Μάντζιο στον πάγκο.

Βέβαια, το σερί που τρέχει αυτή τη στιγμή είναι καλύτερο από πλευράς βαθμών, καθώς μιλάμε για 17 βαθμούς σε 7 παιχνίδια, έναντι 14 σε 8 παιχνίδια τότε!

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button