Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Έντονη φημολογία για τηλεοπτική συμφωνία του UFC με το ESPN και το NBC!

Εδώ και αρκετό καιρό, το UFC αναζητά μια νέα τηλεοπτική συμφωνία καθώς η συνεργασία με το FOX φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της.

Η διοίκηση της διοργάνωσης αναζητά εδώ και μήνες μια συμφωνία η οποία θα φέρει μεγάλα έσοδα στο ταμείο αφού υπάρχουν μεγάλα δάνεια που πρέπει να καλυφθούν ενώ τα φετινά ppv(αν εξαιρεθεί ο αγώνας μεταξύ του Mcgregor και του Mayweather) έχουν σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με αναφορά του Forbes, το UFC είναι κοντά σε μια νέα συμφωνία η οποία έχει την δυνατότητα να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το promotion των αθλητών.

Ο Terenz Owens (Terenzowens.com) εξέδωσε πρώτος την αναφορά:

Σύμφωνα με έμπιστες πηγές: H συμφωνία είναι της τάξεως των 320 εκ. (160 εκ. τον χρόνο). Το ESPN και το NBC θα πληρώσουν για την παραγωγή (αυτήν την στιγμή το UFC πληρώνει για την παραγωγή). Το ESPN και το NBC θα έχουν επίσης διακαιώματα streaming και τα preliminaries του Fight Pass θα μεταφερθούν εκεί. Η σειρά «Dana White: Contender Series» θα αντικαταστήσει το TUF (κάθε κανάλι θα έχει μια σεζόν κάθε χρόνο). Τα PPV θα μειωθούν σε 6 τον χρόνο. Θα προστεθούν νέες κατηγορίες βάρους (165 λίβρες στους άνδρες, 105 στις γυναίκες). Κάθε δίκτυο θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα για συγκεκριμένους μαχητές (όπως το HBO και το Showtime έχουν δικούς τους πυγμάχους που προωθούν), Θυμηθείτε, το ακούσατε εδώ πρώτοι!

Επί της ουσίας, όσον αφορά τα ppv, μία τέτοιου είδους συμφωνία θα σήμαινε πως το UFC θα είχε περισσότερο χρόνο και χρήμα για να παράγει πιο στέρεες κάρτες αγώνων αφού τα ppv μειώνονται δραστικά και αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Η απόκτηση των δικαιωμάτων κάποιων μαχητών από τα δύο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα είναι επίσης μεγάλης σημασίας αφού μέχρι τώρα, το UFC ήταν αποκλειστικά υπεύθυνο για το promotion όλων των αθλητών. Μια τέτοια συμφωνία υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει στην προώθηση αθλητών που ως τώρα δεν είχαν λάβει την απαραίτητη προσοχή από το promotion, το οποίο έδειχνε να συγκεντρώνεται κυρίως στους ήδη εμπορικούς αθλητές.

Τα κανάλια επίσης θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν scouting και να επιλέξουν τα ίδια ποιους νέους αθλητές θέλουν να αναλάβουν, κίνηση που ίσως οδηγήσει επίσης στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Αν η συμφωνία τελικά καρποφορήσει θα οδηγήσει σε ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της διοργάνωσης και αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

πηγή: prizefighting

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button