Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πήρε την ισοπαλία στη Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Μπορεί να μην έκανε το «τρία στα τρία» στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στην «καυτή» έδρα του φορμαρισμένου Ιωνικού που είχε τις ευκαιρίες για το «τρίποντο», αλλά του έλλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Μπορεί να μην έκανε το «τρία στα τρία» στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στην «καυτή» έδρα του φορμαρισμένου Ιωνικού που είχε τις ευκαιρίες για το «τρίποντο», αλλά του έλλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Τόσο ο γηπεδούχος Ιωνικός, όσο και ο φιλοξενούμενος ΠΑΣ Γιάννινα, κατέβηκαν με άριστη ψυχολογία στο ματς, προερχόμενοι από δύο μεγάλες νίκες με αντιπάλους τον Άρη και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα και την ομάδα της Ηπείρου να΄χει στο…σακούλι και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος,

O τεχνικός του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1.

Ο Χουτεσιώτης κάτω από τα δοκάρια, Μύγας, Τσιγκρίνσκι Σάντσες, Βαλεριάνος στην άμυνα, Ρομαό – Ντάλσιο στον άξονα, ο Άοσμαν επιτελικός μέσος, οι Μπουένο – Ματσούκας στα άκρα και ο Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του ΠΑΣ, Ηρακλής Μεταξάς κατέβασε την ομάδά του με το κλασικό 4-4-2. Ο Λοντίγκιν στο τέρμα. Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν στην άυνα, Καραχάλιος – Ντομίνγκες στον άξονα, Γκαρντάβσκι και Σνάιντερ στα «φτερά» και οι Περέα – Λώλης επιθετικό δίδυμο.

Ανοιχτό παιχνίδι

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και να΄χουν τις καλές στιγμές τους για γκολ.

Οι Νικαιώτες κρατούσαν την μπάλα στην κατοχή τους την περισσότερη ώρα κι έχοντας για κινητήριο μοχλό τον Βαλεριάνο, ο οποίος είχε συνεχόμενα ανεβάσματα από την αριστερή πλευρά.

Δύο κεφαλιές των Τουράμ (42΄) και Τσιγκρίνσκι (45+1΄) από θέσεις βολής, υπήρξαν οι κορυφαίες ευκαιρίες των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε στο 21΄με τον Σάντσεζ να κόβει την τελευταία στιγμή τον Περέα και στο 35΄με τον Εραμούσπε να μην βρίσκει δίχτυα εξ επαφής έπειτα από κόρνερ των φιλοξενούμενων.

Ίδια…γεύση
Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με την έναρξη του β΄ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να παίζουν ανοιχτά χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν εύκολα σε θέσεις απειλητικές για τις αντίπαλες εστίες.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 57΄για τον ΠΑΣ με σουτ του Πίρσμαν από πλάγια θέση που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Χουτεσιώτης.

Ο ρυθμός σταδιακά άρχισε να πέφτει με τον Ιωνικό να΄χει την κατοχή χωρίς όμως να είναι απειλητικός. Ο ΠΑΣ έψαχνε τις φάσεις για να «χτυπήσει» σε κόντρα επίθεση.

Κλασική ευκαιρία ο Ντάλσιο
Ο Ιωνικός βρέθηκε φάτσα με το γκολ στο 67΄, ωστόσο ο Ντάλσιο «ζαλίστηκε» και δεν σκοράρει σε κενή εστία από πλάγια θέση κι ενώ νωρίτερα είχε ντριμπλάρει τον Λοντίγκιν μετά από κάθεση πάσα του Κάνιας.

Και οι δύο ομάδες έδειξαν να μην αρκούνται με το βαθμό της ισοπαλίας κι έψαξαν το γκολ της νίκης στην τελική ευθεία του αγώνα, χωρίς όμως να το πετύχουν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με το βαθμό που έριξε στο σακούλι έφτασε συνολικά τους 7 σε 3 αγώνες, παραμένει αήττητος και συνεχίζει την πολύ καλή πορεία που διαγράφει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο Ιωνικός πάλεψε για τη νίκη, έβγαλε ενέργεια και ένταση, ωστόσο του έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και…κόλλησε στην ισοπαλία.

Ο ρέφερι Σκουλάς (Θεσσαλίας) έβγαλε χωρίς προβλήματα το ματς κι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Εραμούσπε, Καραχάλιο.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο (92΄Πογκοσιάν), Ματσούκας (90΄Κωνσταντινίδης), Άοσμαν (82΄Μάναλης), Μπουένο (46΄Κάνιας), Τουράμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάβσκι (52΄Μορέιρα), Λώλης (46΄Μιλεντσεάνου), Περέα (92΄Παντελάκης).

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button