Άλλα αθλήματα

Για το θαύμα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ ανοίγει για πρώτη φορά στην ιστορία τις πόρτες του για το χάντμπολ και φιλοξενεί σήμερα (20/5, 19:00) τον δεύτερο τελικό του Challenge Cup ανδρών, ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ποταϊσα Τούρντα.

Από μόνο του το γεγονός αυτό είναι ιστορικό, πολλώ δε μάλλον αν οι φίλοι του «Δικεφάλου» ανταποκριθούν στο κάλεσμα και γεμίσουν τις κερκίδες του γηπέδου, δημιουργώντας ένα ρεκόρ προσέλευσης που ανάλογό του μόνο στη Γερμανία μπορεί να συναντήσει κανείς (τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο).

Φυσικά στον τελικό υπάρχει και το αγωνιστικό μέρος, όπου η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει ένα θαύμα, μετά τη βαριά ήττα με 33-22 που γνώρισε την περασμένη Δευτέρα (14/5), στη Ρουμανία.

Η εικόνα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την Ενωση, καθώς η Τούρντα έδειξε ότι έχει την ποιότητα και την ωριμότητα να διαχειριστεί το μεγάλο προβάδισμα που έχει εξασφαλίσει.

Ισως η μοναδική ελπίδα για τους παίκτες του Νίκου Γραμματικού είναι να εκμεταλλευθούν το… φυσικό σάστιμα των Ρουμάνων στο ξεκίνημα (ούτε εκείνοι έχουν παίξει ποτέ σε τέτοιο γήπεδο), να πάρουν μία μικρή διαφορά και να προσπαθήσουν βαθμιαία να την αυξήσουν.

Επιπλέον, ο «Δικέφαλος» θα πρέπει -σε αντίθεση με το πρώτο ματς- να ελέγξει το ρυθμό και να τρέξει όποτε έχει τη δυνατότητα, καθώς η Ποταϊσα έχει αρκετά «βαριά κορμιά» στην περιφέρεια.

Διαιτητές του αγώνα, ο οποίος θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ-3, θα είναι οι Ούγγροι Μίκλος Αντόρκα και Ρόμπερτ Χούκερ και παρατηρητής ο Τσέχος Γίρι Κονέτσνι. Την απονομή του τροπαίου στο νικητή θα κάνει ο Ισπανός Χαβιέρ Ο΄Κάλαχαν Φερέρ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της EHF και παλιός διεθνής αθλητής («χάλκινος» Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button