Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κάτω από 1.000.000: 3 μεγάλα ταλέντα από το Κόπα Άφρικα που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα

Προπονητής του καναπέ. Πολύ ξεπερασμένο. Και επίσης πολύ δύσκολο. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πόσο ζόρικο είναι να δίνεις οδηγίες με 3 κομμάτια πίτσα στο στόμα και ενώ έχεις πιει 8 μπίρες. #Wonderkid #CopaAfrica #διαμαντάκια

Προπονητής του καναπέ. Πολύ ξεπερασμένο. Και επίσης πολύ δύσκολο. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πόσο ζόρικο είναι να δίνεις οδηγίες με 3 κομμάτια πίτσα στο στόμα και ενώ έχεις πιει 8 μπίρες.

Οπότε εμείς, το πήγαμε ένα βήμα πιο κάτω. Scout του καναπέ. Αυτό είναι το νέο επάγγελμα που θα λανσάρουμε δεδομένων των καιρών και επειδή βλέπουμε πολλή μπάλα, θα πούμε μια γνώμη, έστω κι αν φαίνεται προφανής ή αντίθετα, υπερβολική.

Επειδή χαζεύουμε και Copa Africa αυτή την περίοδο αλλά και χτενίζουμε την πιάτσα με τα ταλέντα, ακολουθούν οι περιπτώσεις κάποιων παικτών που με λίγο ρευστό θα μπορούσαν να λάμψουν στην Ελλάδα και γιατί όχι να φτιάξουν εδώ τις βάσεις για το επόμενο βήμα…

Αμπντούλ Φατάου Ισαάκου | Γκάνα

Έχει ψωμί ο φάκελος του μεσοεπιθετικού, ο οποίος ακόμα δεν έχει κλείσει τα 18. Κατάφερε να γίνει γνωστός παίζοντας στην Steadfast, ομάδα της 2ης κατηγορίας του ποδοσφαίρου της Γκάνας καθώς στην πρώτη του σεζόν έβαλε 8 γκολ και έδωσε 5 ασίστ, ενώ την επόμενη ήρθε η εκτόξευση. Σε 14 αγώνες είχε μια ντουζίνα γκολ και μια ντουζίνα ασίστ και αναδείχθηκε 8 φορές man-of-the-match.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και τo 2020 έγινε αρχηγός της Εθνικής under-17. Εναν χρόνο αργότερα, παρότι πολύ μικρότερος από τους συμπαίκτες του, ανέβηκε στην under-20 και παίζοντας κάθε λεπτό βοήθησε την Γκάνα να κατακτήσει το Copa Africa των μικρών και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε αυτό που ήταν θέμα χρόνου. Έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών με ματς των προκριματικών του Mundial. Και τα ρεπορτάζ τον έφεραν πολύ κοντά σε ένα τεράστιο άλμα καθώς ήθελαν την Λίβερπουλ να νικά την Μπάγερ Λεβερκούζεν και να τον κάνει δικό της αντί μόλις 1.5 εκατ. λιρών, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι Reds είχαν πρόθεση να τον στείλουν δανεικό στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όμως δεν πήγε ποτέ στο Anfield και πλέον κάποια δημοσιεύματα λένε ότι θα πάει άμεσα στην Πορτογαλία για τα Λιοντάρια.

Εμείς αν δεν το δούμε, δεν πιστεύουμε τίποτα. Το μοναδικό που είναι fact τη δεδομένη στιγμή, είναι ότι παραμένει στο ποδόσφαιρο της χώρας του, απλά από την Steadfast έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Dreams, παίζει στην μεγάλη κατηγορία πλέον. Ο πιτσιρικάς δεν έχει κάνει ακόμα το μεγάλο βήμα. Και όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στα γήπεδα του Καμερούν, βοηθούν έτσι ώστε το κασέ του να παραμείνει χαμηλά και μην φτάσει σε επίπεδο που να σε κάνει να ψάχνεις τις τσέπες σου. Γιατί προφανώς και βρίσκεται στην αποστολή της Γκάνας παρότι είναι 17 ετών.

Στο πρώτο ματς των ομίλων, στην ήττα με 1-0 από το Μαρόκο, μπήκε αλλαγή στο 86’. Τι να προλάβει να κάνει; Να το γυρίσει μόνος του; Στο δεύτερο, ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Σε αυτό ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίλοβαν Ράγιεβατς, τον έβαλε στο 91’ στην ισοπαλία 1-1 με την Γκαμπόν. Τουλάχιστον αυτή τη φορά αντικατέστησε κοτζάμ Τζόρνταν Αγιού. Στην Ελλάδα θα κολλήσει; «Προλάβετε» ακούγεται η φωνή μέσα από τον τηλεβόα για το wonderkid από την Γκάνα που φαίνεται πως ακόμα κυκλοφορεί σε γήινη τιμή.

Μοχάμεντ Καμαρά | Σιέρρα Λεόνε

Ντασάεβ των φτωχών; Θαύμα του ενός μεσημεριού; Θα δείξει, όμως μέχρι τότε θεωρούμε ότι έχουμε κάνει εξαιρετική επιλογή για τη θέση στην οποία αν δεν έχεις παικταρά, δεν πας πουθενά. Μοχάμεντ Καμαρά είναι το όνομα και επειδή οι Καμαράδες στην Αφρική υπολογίζονται σε ένα δισεκατομμύριο, εξηγούμε. Μιλάμε για τον άνθρωπο που, σε ένα σενάριο για Netflix, τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα στην πρεμιέρα. Οταν η κάτοχος του τίτλου, Αλγερία, αντιμετώπισε τη δική του, Σιέρρα Λεόνε.

Κάτω από 1.000.000: 3 μεγάλα ταλέντα από το Κόπα Άφρικα που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα

Η τελευταία είχε να εμφανιστεί σε Copa America από το 1996 και έχει παίξει σε τελική φάση όλες κι όλες τρεις φορές. Κόντρα στην κάτοχο αλλά και ομάδα με το αήττητο σερί που κρατά από το 2018, ο Καμαρά κατέβασε ρολά. Απέναντι σε παίκτες όπως είναι ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ, αλλά και οι Φεγκουλί, Μπραχίμι, Σλιμανί, ο ύψους 1.87μ. keeper έκανε μια σειρά από αδιανόητες επεμβάσεις. Το 0-0 ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης και άπαντες στην ομάδα του το πανηγύρισαν σαν νίκη.

Όταν πήγε να παραλάβει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης, ο τερματοφύλακας ξέσπασε σε κλάματα, κατάληξη την οποία μπορεί να έχουν πολλές ομάδες που θα τον χάσουν μέσα από τα χέρια τους το επόμενο διάστημα. Ο φύλακας-άγγελος της Σιέρρα Λεόνε έδειξε την αξία του στο μεγαλύτερο stage της ηπείρου και έχει δύο στοιχεία που τον κάνουν απίστευτη επένδυση για το μέλλον. Πρώτον είναι 22 ετών και δεύτερον αγωνίζεται – ακόμα – στο πρωτάθλημα της χώρας του, όπου τιμά τα γάντια της East End Lions. Είναι δυνατόν να μην έχει γίνει ήδη πρόταση…;

Καρίμ Κονατέ | Ακτή Ελεφαντοστού

Ο τρίτος της λίστας μας, δεν είναι σαν τους άλλους δύο. Το λέμε από τώρα, αν θέλεις μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις. Μιλάμε για έναν παίκτη που σε μερικούς μήνες θα γίνει 18 ετών και μπήκε στην αποστολή για το ACON έχοντας στο βιογραφικό του μόλις μία συμμετοχή με την Εθνική ομάδα.

Όμως όπως και οι άλλοι, για να βρίσκεται εδώ, το αξίζει. Μιλάμε για έναν επιθετικό που έχει προλάβει από πέρυσι να ξεχωρίσει αλλά πληροί και τις προϋποθέσεις που τον θέλουμε.

Κάτω από 1.000.000: 3 μεγάλα ταλέντα από το Κόπα Άφρικα που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα wonderkid που ήδη κάποιοι έχουν αποκτήσει στο Football Manager, έναν παίκτη που στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν πέτυχε 7 γκολ σε 18 εμφανίσεις. Ευτυχώς ακόμα δεν έχει κάνει ούτε αυτός το μεγάλο βήμα και παραμένει στο ποδόσφαιρο της Ακτής Ελεφαντοστού με την ASEC Mimosas. Τα δύο πρώτα ματς των ομίλων στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Καμερούν, τα έχει δει ολόκληρα από τον πάγκο, αλλά αυτό δεν μας χαλάει, το αντίθετο, μάλλον καλύτερα είναι γιατί έτσι η τιμή του παραμένει χαμηλά.

πηγή: MensHouse.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button