Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 14ης αγωνιστικής!(1ο μέρος)

Δείτε ποιους αγώνες περιλαμβάνει η σημερινή πρώτη ημέρα της 14ης αγωνιστικής της SuperLeague.

 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ

Μετά την 10η αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης είχε έξι βαθμούς και προχωρούσε στην αλλαγή προπονητή. Ο ΟΦΗ είχε ένα βαθμό παραπάνω, επτά.

Σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης με το τρία στα τρία που έκανε με το Γιώργο Παράσχο έχει πετάξει στους 15, ενώ ο ΟΦΗ έχει 11, με δύο θετικά αποτελέσματα.

Την πτήση του θέλει να συνεχίσει ο Αστέρας, με μια τέταρτη νίκη, που θα τον πάει ακόμα ψηλότερα. Τη συνταγή τη βρίσκει στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έχει πετύχει τα 10 από τα 12 γκολ του. Στο πρώτο ημίχρονο έχει σκοράρει μόνο σε ένα παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ προέρχεται από ισοπαλία στα Γιάννινα και νίκη με τον Παναθηναϊκό, οπότε θα συμπέραινε κανείς ότι βρίσκεται σε αγωνιστκή άνοδο. Ωστόσο δεν τον είχε βοηθήσει ανάλογα η νίκη επί του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να έχει ως τώρα αυτές τις δύο νίκες.

Εκτός έδρας δεν έχει χάσει ούτε τα μισά παιχνίδια του – τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες – αλλά αγνοεί τη νίκη στα τελευταία 16, από τις 19 Οκτωβρίου 2014, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό. Παραμένει χωρίς νίκη σε έδρα ομάδας της περιφέρειας – πλην Κρήτης – από τις 22 Ιανουαρίου 2012, όταν νίκησε στη Λιβαδειά.

Η τελευταία επίσκεψη του ΟΦΗ στην Τρίπολη ήταν δύσκολη. Η ομάδα της Κρήτης υπέστη μια από τις τρεις βαρύτερες ήττες στην ιστορία της στο πρωτάθλημα με 6-1. Είναι η μία από τις δύο ήττες που έχει στην Τρίπολη, ενώ έχει αποσπάσει και τέσσερις ισοπαλίες. Δεν έχει νικήσει ποτέ δηλαδή στην έδρα του Αστέρα.

Η ιστορία

Νίκες Αστέρας Τρίπολης: 4

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΟΦΗ: 2

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης

Νίκες Αστέρας Τρίπολης: 2

Ισοπαλίες: 4

Νίκες ΟΦΗ: 0

 

Άρης – Παναιτωλικός

Οι ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, έχουν αφήσει τον Άρη χωρίς νίκη στην έδρα του δυόμισι μήνες. Θεωρητικά το πρόγραμμά του γίνεται πιο βατό, καθώς μετά την ήττα και στο Περιστέρι, ακολουθούν επτά παιχνίδια με ομάδες της περιφέρειας, που ωστόσο ιδρώνει κανείς για να τις κερδίσει. Πάντως ο Άρης στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έκανε τέσσερις νίκες και μια ήττα με ομάδες της περιφέρειας.

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ο Παναιτωλικός, που προέρχεται από τρεις ήττες εκτός έδρας με Πανιώνιο 3-0, και με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό 2-1. Είχε προηγηθεί το μοναδικό του «διπλό» στα Γιάννινα. Στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια του δύο φορές προηγήθηκε και δεν έχασε. Έφερε ισοπαλία στην Ξάνθη και νίκησε στα Γιάννινα. Στα τέσσερα που βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχασε.

Ο Παναιτωλικός έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στη Θεσσαλονίκη, μετά τις ισοπαλίες 0-0, που είχε πάρει από ΠΑΟΚ και Ηρακλή το 2015-16.

Τις δύο σεζόν που βρέθηκαν μαζί στη Super League Σουρωτή, ο Άρης δεν έχει νικήσει. Τα δύο παιχνίδια στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ένα στο Αγρίνιο δεν είχαν γκολ, ενώ στο άλλο του Αγρινίου ο Παναιτωλικός επικράτησε 5-1. Ο Άρης έχει να νικήσει τον Παναιτωλικό για τη μεγάλη κατηγορία από τον Ιούνιο του 1977, 41 χρόνια πριν δηλαδή.  Η ισοπαλία κυριαρχεί όχι μόνο στα παιχνίδια τους στη μεγάλη κατηγορία, αφού και στην Β’ Εθνική δύο ισοπαλίες έχουν.

Το παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία για τον Τραϊανό Δέλλα, αφού για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του θα βρεθεί αντίπαλος του Άρη. Της ομάδας που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής. Ως παίκτης πήγε εκεί έξι φορές, όλες με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η τελευταία ήταν στις 3 Μαρτίου 2012, όταν ο Άρης νίκησε με 1-0. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Δέλλα στην ενδεκάδα αγώνα της Super League Σουρωτή.

Ωστόσο αυτή ήταν η μοναδική ήττα του ως παίκτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την ΑΕΚ, αφού είχε ακόμα τέσσερις νίκες, στις 2 Δεκεμβρίου 2007 με δικό του γκολ 1-0, και μια ισοπαλία.

Η ιστορία

Νίκες Άρης: 2

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Παναιτωλικός: 2

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρης: 2

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικός: 0

 

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος

Τα πράγματα δυσκολεύουν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που με μια νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια του δεν είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά σε απόσταση αναπνοής από αυτή. Με δεδομένο ότι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου και του 2018 ταυτόχρονα, είναι στην Τούμπα, η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται να πάρει κάτι από το ματς με τον Πανιώνιο.

Αυτό που λείπει από τον ΠΑΣ είναι βέβαια το γκολ, αφού έχει τη χειρότερη επίθεση μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και βέβαια δεν έχει γκολ γιατί δεν έχει σκόρερ όπως τα προηγούμενα χρόνια. Κοντεύει στα μισά του πρωταθλήματος και ο πρώτος σκόρερ του, ο Κρίζμαν, έχει ακόμα τρία γκολ. Τις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε πάντα παίκτη με περισσότερα από 10 γκολ, αλλά ακόμα και το 2014-15 είχε τρεις με 7-8 γκολ.

Στα Γιάννινα θα βρεθεί ο Πανιώνιος, ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα. Αν εξαιρέσουμε την ήττα στη Λάρισα, έχει χάσει μόνο από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι εννέα βαθμοί που πήρε στα τρία παιχνίδια του Νοέμβρη τον κρατούν στη μέση της βαθμολογίας. Γενικά παρουσιάζει καλή αμυντική συμπεριφορά, αν και μετράει δύο αγώνες με τέσσερα γκολ από ΑΕΚ και ΑΕΛ. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει δεχτεί τα μισά γκολ του παθητικού του.

Ο Απόστολος Μάντζιος γλύτωσε την ήττα στο ντεμπούτο του εντός έδρας, χάρη στο γκολ του Άλμπεργκ και τώρα κάνει το πρώτο ταξίδι με τον Πανιώνιο, εκεί που στην αρχή της σεζόν σχεδιάζει να πάει σαν προπονητής του Λεβαδειακού δύο αγωνιστικές νωρίτερα. Εκεί όπου είναι αήττητος στις δύο επισκέψεις του για τη Super League Σουρωτή.

Ο Πανιώνιος έχει πολύ καλή παράδοση στα Γιάννινα. Συνολικά έχει χάσει μόνο το ένα τρίτο των αγώνων του εκεί, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλύτερος. Ο ΠΑΣ έχει νικήσει μόλις μια φορά στις 14 τελευταίες που υποδέχτηκε τον Πανιώνιο, στις 18 Ιανουαρίου 2017, 1-0. Στα υπόλοιπα ο Πανιώνιος έχει πέντε νίκες και υπάρχουν και οκτώ ισοπαλίες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δηλαδή από τις οκτώ νίκες που έχει σπίτι του με τον Πανιώνιο έκανε τις επτά στα πρώτα εννέα παιχνίδια μέχρι το 1983, και στη συνέχεια έχει μόλις μια σε 14 ματς.

Πάντως στα τρία τελευταία ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη. Εκτός από την ήττα που αναφέραμε νωρίτερα, έχει και δύο ισοπαλίες. Η τελευταία του νίκη ήταν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2015.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 11

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Πανιώνιος: 19

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Πανιώνιος: 5

 

Η Βαθμολογία

ΚΑΤΑΤΑΞΗΑΒ
1Π.Α.Ο.Κ.1335
2ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.1328
3ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ1327
4A.E.K.1323
5ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1319
6ΑΡΗΣ1319
7Α.Ο. ΞΑΝΘΗ1319
8ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ1318
9ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ1318
10ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.1315
11Α.Ε.Λ.1314
12Ο.Φ.Η.1311
13ΛΑΜΙΑ1311
14ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ1311
15ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ138
16ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.132

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button