FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τον «τσίκνισε» και προκρίθηκε η Λαμία!

Μαγική νύχτα για τον ΠΑΣ Λαμία. Η αρμάδα του Μάκη Χάβου πέταξε έξω από τη συνέχεια του Κυπέλλου τον Ολυμπιακού και είναι μακριά από τον τελικό μόλις δύο αγώνες. «Κατέβασε ρολά» ο Σαράνοφ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόγιαν Σαράνοφ και σκόρερ τον Γιοάν Τομάς, ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό με σκορ 0-1 και έχοντας ως προίκα το 3-3 του ΔΑΚ Λαμίας, πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς:

Η Λαμία είναι αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδια, προσπαθώντας να «κλείσει» όλους τους χώρους του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν λάβει την εντολή να πιέζουν στο κέντρο, για τυχόν λάθη και να το εκμεταλλευτούν.

Πρώτο σουτ του αγώνα μόλις στο 2΄από τον Νάτχο, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μασούρας έβγαλε μία καλή σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ Λαμία, όμως κανείς δεν ήταν εκεί για να απειλήσει.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κατά κύριο λόγο με σουτ από τον άξονα και με κύριο εκφραστή τον Νάτχο, ο οποίος αρκετά συχνά προσπαθούσε να βρει χώρο για να σουτάρει.

Στο 9΄ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μασούρας ξεμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε.

Και δύο λεπτά αργότερα, η μπαλιά του Νάτχο προς τον Γκερέρο κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Λαμίας, η οποία στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα απλά ήταν θεατής στο παιχνίδι.

Μία ακόμη καλή φάση για τον Ολυμπιακό, όταν στο 17΄ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα, ο Σολδάνο πήδηξε για κεφαλιά αλλά ο Πλιάτσικας τελευταία στιγμή τον κέρδισε.

Στο 20΄ο Μασούρας εξαπολύει ένα σουτ από καλή θέση, αλλά ο Σαράνοφ εκτινάσσεται και αποκρούει εντυπωσιακά. Πολύ πιεστική η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία είχε και την κατοχή της μπάλας αλλά και τις φάσεις για να πετύχει ένα γκολ.

Ο Γκερέρο στο 26΄δέχθηκε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μπουχαλάκη, ο Ισπανός σούταρε αλλά και πάλι ο πορτιέρο της Λαμίας ήταν εκεί για να μπλοκάρει και αυτό το σουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Γκερέρο απέφυγε τον Ασίγκμπα από δεξιά «έσπασε» την μπάλα στον Τσιμίκα, που με το δεξί έκανε ένα πολύ κακό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Πολύ ψηλά η μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ολυμπιακός απειλεί, όταν ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης πήδηξε ψηλά, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σαράνοφ του είπε και πάλι «όχι» μπλοκάροντας τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να απειλεί και πάλι όταν ο Μασούρας σούταρε υπό την πίεση του Καρυπίδη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το 0-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Λαμία δεν σημείωσε ούτε μία τελική φάση, ενώ στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα έδειξε πως θα πιέση για το κάτι παραπάνω.

Έτσι όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο για τον Ολυμπιακό. Στο 47΄με εξαιρετική διπλή επέμβαση ο Ασίγκμπα σταματά αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια ο Κούτρης του έκανε φάουλ αλλά κάρτα δεν είδε.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες συνεχόμενες και δεν τις κάνεις γκολ, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα δεχθείς γκολ!

Έτσι και έγινε!

Στο 52΄ο Γιοάν Τομάς έκανε το 0-1, όταν ο Σκόνδρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Επστάιν έκανε το πλασέ με τον Τομάς να κάνει την κοντινή προβολή και να ανοίγει το σκορ!

Πρώτη τελική φάση για τον ΠΑΣ Λαμία και το 0-1 ήταν γεγονός.

Στο 62΄διπλό πλασέ του Φορτούνη, η μπάλα βρίσκει στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ Λαμία, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ζητάει πέναλτι.

Κοντινή κεφαλιά του Ποντένσε, ο Σαράνοφ πραγματοποιεί μια ακόμη ΤΕΡΆΣΤΙΑ επέμβαση και κρατάει το 0-1.

Η πίεση του Ολυμπιακού για να πετύχει ένα γκολ συνεχίστηκε και στο 70΄ο Γκιγιέρμε κάνει το σουτ αλλά ο Σαράνοφ πέφτει και πάλι και διώχνει τη μπάλα εντυπωσιακά.

Στο 77΄μία ακόμη σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα στον Χασάν, αλλά αυτός με το πλασέ του έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σαράνοφ.

Στο 85΄ο Ασίγκμπα κρατά για λίγο τον Ποντένσε με αποτέλεσμα ο Κομίνης να δίνει πέναλτι για τους γηπεδούχους.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, αλλά είχε υπολογίσει χωρίς τον Σαράνοφ. Ο Σέρβος κίπερ απέκρουσε και το πέναλτι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, κράτησε το 0-1 και επί της ουσίας έστειλε τη Λαμία στην επόμενη φάση.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, η Λαμία κέρδισε πρώτη φορά τον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στην έδρα του και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν – Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Νάτχο, Γκερέρο – Σολδάνο

Αναπληρωματικοί: Σα, Φορτούνης, Χασάν, Μεριά, Ποντένσε, Ξενιτίδης, Μαρίνος.

ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Τομάς, Ασούμπρε, Καραμάνος, Επστάιν

Αναπληρωματικοί: Κάτσικας, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Τσούκαλος, Κωστίκας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button