Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, αλλά με τον Μποτία να λύνει τον γόρδιο δεσμό, στην πρώτη καλή στιγμή των «ερυθρόλευκων», στο 57′, και τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει, 12 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (78′), οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 του Πλατανιά και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Χωρίς κάποια μεγάλη φάση ξεκίνησε ο αγώνας. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε με τις δυο ομάδες να μην παρουσιάζουν κάποιο θέαμα και μέχρι τα πρώτα 30 λεπτά να μην συμβαίνει το παραμικρό. Στο 40′ ο Πλατανιάς είχε μεγάλη ευκαίρια να ανοίξει το σκορ. Ο Ενσικουλού ελευθέρωσε στον Κοροβέση, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Γκρζέλτσακ να στρώνει ξανά για τον Αφρικανό, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι» με δεύτερη προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα οι Κρητικοί απείλησαν και πάλι με γύρισμα του Κοροβέση, αλλά του σουτ του Γκρζέλτσακ πέρασε άουτ. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα και στο 51′ είχε ευκαιρία με τον Γκρζέλτσακ να μην προλαβαίνει να πλασάρει σε κενή εστία. Ο Ολυμπιακός τελικά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό. Μετά από εναέριο γυριστό του Μποτία, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Ένγκελς έγινε το 1-0. Στο 78ο λεπτό έγινε το 2-0. Ο Ανσαριφάρντ πήρε ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Κοκκαλά στο γυριστό βολέ του Τζούρτζεβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πλατανιάς απάντησε με δοκάρι στο σουτ του Ουές στο 84ο λεπτό, ωστόσο μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Αγγελόπουλος (82′ Ζίκο), Ενσικουλού, Κοροβέσης, Γκζέλτσακ (54′ Μπούντνικ), Παπανικολάου (77′ Πατράλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς (84′ Βούκοβιτς), Νικολάου, Ζιλέ, Μαρτίνς, Πάρντο (66′ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Μάριν (85′ Ταχτσίδης), Τζούρτζεβιτς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button