Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ!

Ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε έτοιμος στο δυνατό φιλικό με τον Άγιαξ, αφού έδειξε μεν κάποια σημάδια βελτίωσης αλλά ηττήθηκε από την Ολλανδική ομάδα.

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 κόντρα στον Άγιαξ. Πιο συγκεκριμένα επέλεξε: τον Ροντρίγκο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του δικεφάλου του βορρά, αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος, ως δύο αμυντικά χαφ τους Κάνιας και Τσίμιροτ, ως δεκάρι τον Μπίσεσβαρ, ως αριστερό εξτρέμ τον Μακ, δεξί τον Ενρίκε και ως σέντερ φορ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από καιρό δεν υπήρχε στην ομάδα του ΠΑΟΚ ούτε ένας Έλληνας…

Όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αίαντα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας στο δεύτερο λεπτό δοκάρι με σουτ του Σέρνι και ανοίγοντας το σκορ μόλις στο τέταρτο λεπτό χάρη σε εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής του Μαζραουί. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο, με τον δικέφαλο να απειλεί μόνο με μία κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 14′. Στο 26′ ο Χούντελαρ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 29′ έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Μάτος έπειτα από κόρνερ του Μακ. Στο 36′ ο Πρίγιοβιτς έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ μετά από κάθετη πάσα πάρε βάλε του Ενρίκε, ο οποίος 3 λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Πέλκα αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στο 37′ ο Ρέι πραγματοποίησε μια φανταστική επέμβαση σε πέναλντυ του Χούντελαρ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Βαρέλα που είχε ανεβεί έπειτα από σέντρα ακριβείας του Μακ. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα εξαιρετική επέμβαση του Ρέι σε σουτ του Μαζραουί.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 και έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας τους Λεβέκ, Σάχοβ και Κάμπος στις θέσεις των Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ και Λέοβατς. Όλα αυτά λειτούργησαν θετικά για τον δικέφαλο ο οποίος μπήκε φουριόζος στο ημίχρονο αυτό και μόλις στο 51′ ισοφάρισε με μία τρομερή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς έπειτα από σέντρα ακριβείας του Λεβέκ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο χάνοντας άλλες δύο ευκαιρίες με τον πρωταγωνιστή τον Μάτος μέχρι και το 64′ όπου ο Άγιαξ έκανε το 3-2 με τον Κασιέρα. Στο ίδιο λεπτό μπήκε ο Ζάιρο στην θέση του Μακ. Από εκεί και μετά άρχισε ο κατήφορος για τον δικέφαλο αφού δέχθηκε και τέταρτο γκολ στο 89′ από τον Φλέμινγκ. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Μάτος ο Μάτος βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Άγια ξ αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η αμυντική λειτουργία της ομάδας προβλημάτισε για άλλη μια φορά. Από την άλλη ο Ρέι πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση, αφού δεν ευθύνεται σε κανένα γκολ ενώ έπιασε και πέναλντυ και πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις στο ματς.

πηγή: paokvoice.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button