Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Τα 23.5 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια στην ΕΠΟ

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρεί πως τα χρήματα που δίνει στην ΕΠΟ είναι υπερβολικά πολλά, ειδικά εάν κρίνουμε από τα 23.5 εκατ. που δόθηκαν σε 2 χρόνια.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρεί πως τα χρήματα που δίνει στην ΕΠΟ είναι υπερβολικά πολλά, ειδικά εάν κρίνουμε από τα 23.5 εκατ. που δόθηκαν σε 2 χρόνια.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ έγιναν γνωστά τα ποσά που έχει δώσει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά εκ μέρους του Ολυμπιακού ο Κώστας Καραπαπάς έκανε λόγο για 23 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν σε διάστημα 2 ετών στην Ομοσπονδία.

Γενικά στις ομάδες της Superleague 1 υπάρχει η άποψη πως τα ποσά που δίνουν οι ομάδες προς την Ομοσπονδία είναι υπερβολικά πολλά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το 2020-2021 το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έδωσε 10 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ και το 2021-2022 13.5 εκατ.. Δηλαδή στο σύνολο 23.5 εκατ. ευρώ ενώ οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων στάθηκαν σε ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε μισθούς στην ΕΠΟ. Και αυτό υπό το πρίσμα του ότι αυτά τα χρήματα θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο και σωστό να δίνονται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ή άλλους σκοπούς. Έτσι το βλέπουν δηλαδή οι ομάδες.

Τι όμως κατηγορίες πληρωμών υπάρχουν; Ιεραρχικά είναι τα ποσοστά των συμβολαίων και μετά τα έξοδα διαιτησίας, τα ποσοστά από τα τηλεοπτικά αλλά και τα παράβολα συμμετοχής. Υπάρχουν τα ποσοστά επί των μεταγραφών ή των πωλήσεων και εκτός από αυτά υπάρχουν και τα πρόστιμα τα οποία αποδίδονται στην ελληνική Ομοσπονδία.

Φυσικά ένα σημείο που επέφερε και αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων αλλά και της Λίγκας με την ΕΠΟ ήταν τα ποσοστά που έδιναν οι ομάδες επί των μεταγραφών ή των πωλήσεων των παικτών τους. Η αντιπαράθεση είναι «ανοιχτή» τουλάχιστον από το 2022. Οι ομάδες θέλουν να δίνουν το 1% και η ΕΠΟ εμμένει στο 5%.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button