Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Λεβαδειακός-Ιωνικός: Ντερμπάρα που κρίνει πολλά στη «μάχη» της παραμονής!

Λεβαδειακός και Ιωνικός τίθενται αντιμέτωποι στην έδρα του πρώτου για την 4η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, σε ένα μεγάλο ντέρμπι με φόντο την παραμονή!

Λεβαδειακός και Ιωνικός τίθενται αντιμέτωποι στην έδρα του πρώτου για την 4η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, σε ένα μεγάλο ντέρμπι με φόντο την παραμονή!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από την σεζόν 2005-06 που είχαν βρεθεί στην A’ Εθνική/Super League.

Ο Λεβαδειακός πήρε λευκή ισοπαλία στον Α’ Γύρο και επικράτησε με 1-0 (31’ Δούμτσιος) στην έδρα του. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και το 2020-21 στην δεύτερη κατηγορία, όπου υπήρξαν δύο νίκες φιλοξενούμενων.

Συνολικά στην έδρα του Λεβαδειακού έχουν διεξαχθεί πέντε αναμετρήσεις για την πρώτη κατηγορία, όπου και διατηρεί το αήττητο η ομάδα της Βοιωτίας με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ο Ιωνικός έχει καταφέρει να σκοράρει στις τρεις από τις πέντε επισκέψεις του εκεί και οι νίκες με 1-0 το 1994-95 και αυτή τη σεζόν ήταν οι μοναδικές που σκόραραν μόνο οι γηπεδούχοι.

Η πρώτη τους κόντρα για την Α’ Εθνική/Super League είχε διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου 1989, στην έδρα του Λεβαδειακού, ο οποίος επικράτησε με 4-1 χάρη σε δύο γκολ του Μιχάλη Ζιώγα και από ένα σημείωσαν οι Ματίασεν και Λεμονής. Για την ομάδα του Ιωνικού, σκόρερ ήταν ο Βογιατζής.

5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

– ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 9-4

Πιθανές ενδεκάδες:

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Βινίσιους, Παζ, Χάμοντ, Μεχία, Νίκας, Παναγιώτου, Γιαννιώτας, Γερεμέγεφ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά, Σεμπά, Μασάς, Μάντζης.

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Πάτριας
Τέταρτος: Καραντώνης
VAR: Παπαπέτρου
ΑVAR: Παπαδάκης

Διαβάστε επίσης

Back to top button