Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Ομόφωνα ο Stipe Miocic κλείνει με 2-1 την τριλογία με Daniel Cormier! (βίντεο)

Με τον Stipe Miocic να επικρατεί του Daniel Cormier, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στους 4 από τους 5 γύρους στο πέρασμα των περισσότερων και σημαντικότερων χτυπημάτων στην όρθια μάχη, κατάφερε να επικρατήσει με ομόφωνη απόφαση των κριτών στο κλείσιμο της τριλογίας τους και να κρατήσει έτσι τον heavyweight τίτλο του UFC.

Η μάχη πάντως ήταν πολύ πιο κλειστή από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα των κριτών που ήταν υπέρ του Miocic με 49-46, 49-46 και 48-47.

Στον πρώτο γύρο ο Miocic ήταν αυτός που πέρασε τα πρώτα χτυπήματα, αλλά ο Cormier βρήκε επιτυχία με takedown το οποίο όμως παρά την γκιλοτίνα που επιχείρησε δεν καρποφόρησε σε κάτι περισσότερο.

Ο Miocic, αν και κουράστηκε κάπως από αυτή την λαβή, κατάφερνε στην συνέχεια να βρίσκει τον Cormier καλύτερα στο striking . Προς το τέλος του γύρου, όμως, ο ‘DC’ πέρασε ένα τρομερό δεξί χουκ που παραλίγο να στείλει στο καναβάτσο τον αντίπαλό του που εντούτοις συνήλθε αμέσως δείχνοντας την τρομερά σκληρή του κράση.

stipe miocic 00

Στον δεύτερο γύρο ο Cormier είχε τον έλεγχο στο striking πετυχαίνοντας τα περισσότερα σημαντικά χτυπήματα σε όλη την διάρκεια του γύρου και ξαφνιάζοντας έτσι τον Miocic που δεν τον περίμενε ίσως τόσο καλό. Εντούτοις στα τελευταία 20 δεύτερα του γύρου ο Miocic πέρασε δύο αριστερά στον Cormier που τον ζάλισαν και τον πήγαν στο καναβάτσο. Εκεί όμως το ground and pound του Miocic δεν μπόρεσε να συνεχιστεί μιας και ο γύρος τελείωσε.

Στον τρίτο γύρο ο Miocic συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο προηγούμενο πεντάλεπτο πιέζοντας σημαντικά και ασφυκτικά στο striking τον Cormier και περνώντας του εκεί συνεχή χτυπήματα με συνδυασμούς σε κεφάλι και σώμα. Με τον πρωταθλητή να βάζει και γόνατα στο παιχνίδι του, το αριστερό μάτι του Cormier φαινόταν να έχει πάθει ζημιά από τα χτυπήματα. Στο clinch o Cormier έπαιρνε κάποιες ανάσες στις γωνίες του κλουβιού, ενώ ένα eye poke που δέχτηκε στο τέλος του πενταλέπτου ισοφάρισε ένα δικό του στον πρώτο γύρο στον Miocic.

Στον τέταρτο γύρο ο Miocic έδειχνε πολλά από τα χτυπήματα του Cormier να μην τα αντιλαμβάνεται σε πρώτο βαθμό και να τα δέχεται πεντακάθαρα, ειδικά τα hooks του διεκδικητή, με αποτέλεσμα να απαντά αρκετές φορές σε δεύτερο χρόνο. Ο ‘DC’ πέρασε εδώ τα περισσότερα, εκρηκτικότερα και σημαντικότερα χτυπήματα στο striking.

stipe miocic belt

Ο πέμπτος γύρος ήταν ο καθοριστικότερος όλων. Εκεί ο Cormier φάνηκε να ζαλίζει με χτυπήματα στο striking τον Miocic που ωστόσο κάθε φορά κατάφερνε να κλειδώνει όρθιος το σώμα του αντιπάλου του και να μην τον αφήνει να συνεχίσει πέρνοντας ανάσες. Ο Miocic έκανε απόπειρες για takedowns στην συνέχεια που έπεφταν πάνω όμως στην εξαιρετική άμυνα του DC.

Stipe Miocic punches Daniel Cormier

Δείτε τι έγινε στον αγώνα :

πηγή: Ufight.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button