Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 4ης αγωνιστικής

Ποιοι βρίσκονται μέσα στην καλύτερη 11άδα της αγωνιστικής; #slgr #ομάδες #ποδοσφαιριστές #11άδες #season2022_2023

Η 4η αγωνιστική της Super League πέρασε, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ και να παραμένει στην κορυφή, μόνος και απόλυτος.

Το sportfm.gr επέλεξε και παρουσιάζει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της αγωνιστικής και τους παρουσιάζει ανά θέση, χρησιμοποιώντας ως διάταξη το 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας: Κουέστα (Άρης)

Ίσως ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Άρης κατάφερε να αποδράσει από την Τρίπολη και να επιστρέψει στις νίκες. Τρομερό ματς, κατέβασε τα… ρολά και με τη βοήθεια και του Εμπακατά που έβγαλε διπλή φάση πάνω στη γραμμή, οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το μηδέν και ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στον Αστέρα.

Δεξί μπακ: Κώτσιρας (Παναθηναϊκός)

Από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Κατάπιε άπειρα χιλιόμετρα, πολλές φορές βρισκόταν ανάμεσα σε δύο αντιπάλους αλλά τα έβγαζε πέρα και ήταν συνολικά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ. Με αστείρευτες δυνάμεις, τρομερή ανασταλτική λειτουργία και βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά με σαφώς λιγότερα ανεβάσματα από άλλα παιχνίδια. Από τους κορυφαίους της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι.

Στόπερ: Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)

Μπορεί ο Ντάντας να ήταν αυτός που προσπαθούσε… μόνος του στη δημιουργία, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν απέναντι στη Λαμία χάρη στις καίριες και σωστές τοποθετήσεις του Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ δείχνει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να βρίσκει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του, τον οποίο αν μη τι άλλο ο «δικέφαλος του βορρά» έχει μεγάλη ανάγκη ενόψει της συνέχειας.

Στόπερ: Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο λυτρωτής των Ηπειρωτών και… ο βράχος της άμυνας του ΠΑΣ! Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε έκανε ακόμη μία εμφάνιση υψηλού επιπέδου, παίρνοντας από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Λεβαδειακό με 2-1. Ο Αργεντινός ήταν από τις σταθερές του ΠΑΣ τη φετινή σεζόν, όπως και ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Super League, διαθέτοντας ποιότητα αλλά και… εκτελεστική δεινότητα παρότι στόπερ!

Αριστερό μπακ: Άλβαρες (Αστέρας Τρίπολης)

Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα που… πάλευε μόνος του επιθετικά απέναντι στον Άρη. Ο Φεντερίκο Άλβαρες έχει ξεκινήσει πολύ καλά και στο φετινό πρωτάθλημα, όντας ένας εκ των κορυφαίων αριστερών μπακ. Απείλησε με τρομερό σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Κουέστα, έφτιαξε τις υπόλοιπες καλές φάσεις της ομάδας του στο πρώτο μέρος αλλά και στο δεύτερο με τα πολλά ανεβάσματά του και τις σέντρες που περνούσε στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργούσε κινδύνους. Δυστυχώς για τον ίδιο η εξαιρετική του εμφάνιση δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για τους Αρκάδες.

Χαφ: Φριντζόνσον (Ατρόμητος)

Μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο στη Νίκαια και άλλαξε όλη την εικόνα του Ατρομήτου. Ο Ισλανδός χαφ μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την ομάδα του Κρις Κόλμαν, δικαιώνοντας τον Ουαλό τεχνικό για το γεγονός πως τον πέρασε στο παιχνίδι. Συμμαζεύει τη μεσαία γραμμή των Περιστεριωτών, παίρνει μπάλες στα πόδια του και δημιουργεί, κόβει και… ράβει, ενώ σκοράρει κιόλας το γκολ για το 2-1. Φανταστικός!

Χαφ: Τσοκάνης (Βόλος)

Ο αρχηγός του Βόλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση, βοηθώντας την ομάδα του (έστω και με δόση τύχης) να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό. Έτρεξε ακατάπαυστα, έκοψε και μοίρασε μπάλες, κρατούσε τη θέση του, ενώ φρόντισε και να… παγώσει ορισμένες φορές τον ρυθμό με φάουλ που έκανε, βάζοντας μεγάλη σκοπιμότητα στο παιχνίδι του. Γενικότερα, ο Τσοκάνης ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Κώστα Μπράτσου.

Εξτρεμ: Αϊτόρ (Παναθηναϊκός)

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, αλλά και ένα βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό στους αγώνες του. Ο Αϊτόρ, περί ου ο λόγος, άνοιξε το σκορ, ενώ λίγα λεπτά μετά έδωσε την πάσα στον Γκάνεα για το δεύτερο κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του. Παράλληλα, είχε ένα σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο και γενικώς φοβερή επίδραση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για μια ακόμα φορά, ταλαιπωρώντας αφάνταστα κάθε αντίπαλο που είχε απέναντί του.

Δεκάρι: Κλωναρίδης (Ατρόμητος)

Σαν δεύτερος φορ ή εξτρέμ αγωνίζεται, κάπου εκεί θα τον βάλουμε και εμείς για να χωρέσει. Τρομερή επιδραστικότητα στο ματς του Ατρομήτου, έλειψε πολύ απέναντι στον Παναιτωλικό αλλά… έσβησε την απουσία του με την εμφάνισή του κόντρα στον Ιωνικό. Μπαίνει και παίρνει πάνω του την ομάδα του, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και με σχεδόν όλες τις τελικές και τα γκολ του να περνάνε από τα πόδια του. Ο Κλωναρίδης κάνει εκρηκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα!

Εξτρέμ: Ροσέρο (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο Ροσέρο όμως ήταν ο πιο δραστήριος της αναμέτρησης, σκόραρε και δημιούργησε το γκολ του Εραμούσπε, για αυτό και παίρνει τον… τίτλο του πολυτιμότερου στην πρώτη νίκη του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα (με αντίπαλο τον Λεβαδειακό). Έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου προς τα καρέ του αντιπάλου και καλείται να συνεχίσει έτσι ώστε να βοηθήσει την ομάδα του στη διάρκεια της δύσκολης σεζόν.

Επιθετικός: Καρέλης (Παναιτωλικός)

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα από τον Έλληνα φορ, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Παναιτωλικό στην επίθεση. Πρώτος σκόρερ της Super League μαζί με τον Πινέδα, έχοντας αμφότεροι από 3 γκολ ωστόσο ο Καρέλης κάθε φορά που βρίσκει δίχτυα δίνει και βαθμούς στην ομάδα του. Σκόραρε στη νίκη επί του Άρη, στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο και στο τρίποντο με τον ΟΦΗ (έστω και άθελά του). Βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το αποδεικνύει!

Διαβάστε επίσης

Back to top button