ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πίεσε, σκόραρε, κέρδισε ο ΠΑΣ Λαμία!

Χωρίς να «κλέψει» τις εντυπώσεις ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε τον Βόλο σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο ΔΑΚ.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε σήμερα τον ΝΠΣ Βόλος στο ΔΑΚ στις 18:30.

Αρκετές δοκιμές από τον Πετράκη και σε αυτό το παιχνίδι, με τη Λαμία να έχει κάποια καλά διαστήματα στο ματς. Το πρώτο γκολ προήλθε μετά από ωραία συνεργασία του Καραμάνου και του Βιγιάλμπα με τον Αργεντινό να χρίζεται σκόρερ. Ενώ στο δεύτερο ο Προβυδάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καραμάνος με προβολή έκανε το 2-0.

Αρκετές φάσεις είχε και ο Βόλος αλλά η αμυντική λειτουργία της Λαμίας στις περισσότερες περιπτώσεις αντέδρασε σωστά.

Το ματς: 

Πρώτη καλή φάση στο φιλικό ήταν για τον ΠΑΣ Λαμία, με τον Κωστίκα να δοκιμάζει το πόδι του στο 2΄από μακρινή απόσταση αλλά Κλέιμαν μπλόκαρε εύκολα.

Και σε αυτό το φιλικό, ο Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-4-2 με τους Τσούκαλο και Ρόμανιτς στην κορυφή ενώ στα άκρα έπαιζαν ο Βασιλόγιαννης και ο Κωστίκα.

Στην κόντρα προσπαθούσε να χτυπήσει η ομάδα του Βόλου και κυρίως από τα πλάγια, όμως κάτι οι επιλογές και κάτι οι αμυντικοί της Λαμίας σταματούσαν τον κίνδυνο.

Ένα φάουλ του Βασιλόγιαννη στο 14΄βρήκε τον Ρόμανιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Σέρβος έπιασε την κεφαλιέ εξ΄επαφής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 18΄ο Μπεχαράνο, σε μία ανύποπτη φάση έκανε ένα μακρινό σουτ, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει δύσκολα.

Μία ακόμη καλή ευκαιρία για τη Λαμία στο 27΄όταν ο Ρόμανιτς έφυγε από τα αριστερά στην κόντρα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ήταν ο Βασιλόγιαννης. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε το γυριστό αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Κωστίκας απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ, αλλά η κατάληξη ήταν και πάλι άουτ.

Στο 39΄ο Φεράρι έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Δουβίκας ολομόναχος μέσα στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Θεοδωρόπουλου.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Λούντεβαλ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με στόχο τον Δουβίκα, όμως ο Μπεχαράνο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, πρωτού προλάβει ο επιθετικός του Βόλου να σκοράρει.

Το 0-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τη Λαμία να έχει μερικά καλά δεκάλεπτα στο παιχνίδι, χωρίς να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά όμως την αντίπαλη ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο Καρπενήσι, ο Πετράκης άλλαξε όλη την ενδεκάδα βάζοντας τον Καραμάνο και τον Βλαχομήτρο στην επίθεση ενώ στο κέντρο ήταν ο Τρούμπουλος με τον Νιάσε ως αμυντικά χαφ και ο Νικολόπουλος με τον Βιγιάλμπα στα άκρα.

Πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου, στο 49΄όταν ο Ντεντάκης έκανε το μακρινό δυνατό σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Επασί.

Στο 53΄και μετά από κλέψιμο του Μπάχανακ από τον Νίνι, ο Βιγιάλμπα έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Προβυδάκη από τα δεξιά, αυτός έκανε την σέντρα με τον Καραμάνο να κάνει το πλασέ στην κίνηση αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με υπερένταση.

Η Λαμία πίεζε και η πίεση αυτή έφερε καρπούς στο 58΄όταν ο Καραμάνος τραβήχτηκε πλάγια δεξιά, πήρε τη μπάλα την έσπασε στο κέντρο της περιοχής με τον Βιγιάλμπα να γίνει κάτοχος, να στοπάρει και να σουτάρει για να κερδίσει εύκολα τον Γκαραβέλη. Το 1-0 ήταν δίκαιη εικόνα του αγώνα καθώς οι παίκτες του Πετράκη ήταν εμφανώς πιο ορεξάτοι από τους αντιπάλους του.

Μία ακόμη καλή ευκαιρία για τη Λαμία στο 66΄. Ο Βλαχομήτρος πήρε τη μπάλα από τον Βιγιάλμπα, έβγαλε τη στρωτή σέντρα από τα δεξιά, ο Νιάσε την επανέφερε στην περιοχή με τον Αργεντινό να πλασάρει αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε.

Σέντρα του Νίνη από τα δεξιά, ο Επασί βγήκε να διώξει τη μπάλα με το Μπαρτόλο να εμπλέκεται στη φάση χωρίς να υπάρχει φάση, αλλά οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Το 2-0 ήρθε όταν ο Βιγιάλμπα βρήκε ωραία τον Προβυδάκη στα δεξιά, αυτός έκανε την κούρσα και την σέντρα, ολόσωστη και βρήκε τον Καραμάνο στο πρώτο δοκάρι. Ο Έλληνας σέντερ φορ με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Πολύ καλύτερη η Λαμία συνολικά στο ματς και επί της ουσίας είχε τις φάσεις αλλά είχε και τα γκολ που του έδωσαν το προβάδισμα.

Στο 83΄ο Ντεντάκης άφησε ωραία τη μπάλα και ο Μπαρτόλο με σουτ-κεραυνό τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί.

Καλή ενέργεια και κλέψιμο από τον Μπλάνκο της Λαμίας, πάτησε περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και οι αμυντικοί του Βόλου απομάκρυναν.

Η ομάδα του Βόλου έχασε πέναλτι, όταν Γέντρισεκ εκτέλεσε αλλά ο Επασί του είπε όχι… Το 2-0 έμεινε έως το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΑΣ Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Ζιουλής, Βύντρα, Μπεχαράνο, Μπουλούλης, Κωστίκα, Τσούκαλος, Βασιλόγιαννης, Ρόμανιτς

Αναπληρωματικός: Επασί, Προβυδάκης, Αντέτζο, Μπάχανακ, Τζανετόπουλος, Τρουμπούλος, Μπλάνκο, Καραμάνος, Νιάσε, Βιγιάλμπα, Καραγιάννης Χρ., Βλαχομήτρος, Μαργαρίτης, Κατσίκας

ΝΠΣ Βόλος (Σάκης Τσιώλης): Κλέιμαν, Ντεντάκης,Κρητικός, Δουβίκας, Κιάκος, Μήτογλου, Γκουαροτσένα, Ριένστα, Φεράρι, Λούντεβαλ, Κολόμπο

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Μπάλας, Νίνης, Λογαράς, Φουρίκης, Κανελάκης, Μανιώτης, Σάντσες, Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Γέντρισεκ

Διαβάστε επίσης

Back to top button