Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τα «μεγάλα κανόνια» στην Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα …ισοπέδωσε την Ουέσκα και με το επιβλητικό 8-2 πήρε τη νίκη και πάτησε ξανά κορυφή στην La Liga. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έστειλε το δικό της μήνυμα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και δείχνει πανέτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Παρά την ευρεία νίκη που πέτυχαν οι Καταλανοί, δεν μπαίνουν στη λίστα με τις μεγαλύτερες νίκες στην Ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Μπαρτσελόνα, έχει στο TOP-6 τρεις… εμφανίσεις, αλλά μόλις μια από αυτές τις φορές βγήκε θριαμβεύτρια!!!

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες νίκες σ΄ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη:

6) Ρεάλ Μαδρίτης – Βαγιεκάνο 10-2 (2015)
Ο Ράφα Μπενίτεθ βρισκόταν υπό πίεση, μιας και η Ρεάλ είχε ηττηθεί στα τρία από τα πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν στο 12’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-1. Σε εκείνο το σημείο όμως, καθάρισε ο Μπέιλ ο οποίος σημείωσε 4 γκολ, ενώ τρία πέτυχε ο Μπενζεμά… Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν περάσει περισσότερα από 15 χρόνια για να πετύχει η Ρεάλ 10 τέρματα.

5) Μπαρτσελόνα – Ταραγόνα 10-1 (1949)
Ακόμα και σήμερα αυτή η νίκη παραμένει η μεγαλύτερη για την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε στη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Ράμαγετς και Βελάσκο. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν κερδίσει με το ίδιο σκορ όπως: Ρεάλ Μαδρίτης – Λας Πάλμας (1958-59), Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Σαραγόσα (1951-52), Λα Κορούνια – Γέιδα (1950-51).

4) Αθλέτικ Μπιλμπάο – Θέλτα 10-0 (1942)
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέτυχε μία σπουδαία νίκη εκείνη την χρονιά απέναντι στην Θέλτα. Ένα αποτέλεσμα όμως που ήταν πολύ της «μόδας» εκείνη την χρονιά. Η Σεβίλη νίκησε με το ίδιο σκορ την Οβιέδο. Την περίοδο 1950-51 η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 10-0 της Γέιδα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η Γέιδα την ίδια χρονιά έχασε δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα δεχόμενη 10 τέρματα!

3) Ρεάλ Μαδρίτης – Ελτσε 11-2 (1960)
Μια ομάδα που είχε στη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Πούσκας και Φρανσίσκο Γκέντο δεν αποτελεί είδηση ότι πέτυχε πολλά γκολ. Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Πεπίγιο πέτυχε 5 γκολ και ακολούθησε ο θρυλικός Πούσκας με 4. Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε 5 συνεχόμενους Ευρωπαϊκούς τίτλους.

2) Σεβίλη – Μπαρτσελόνα 11-1 (1940)
Πόσο εύκολο είναι να φανταστείς την Μπαρτσελόνα να τρώει 11 γκολ σε ένα παιχνίδι; Την απάντηση την έχει η Σεβίλη το 1940! Αυτή η ήττα αξίζει να σημειωθεί δεν είναι η πιο βαριά των… Καταλανών.

1) Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 12-1 (1931)
Φαίνεται πως η δεκαετία εκείνη ήταν πολύ δύσκολη για την Μπαρτσελόνα! Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Μπάτα, ο οποίος σημείωσε 7 γκολ!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ εκείνου του αγώνα παραμένει στο μουσείο της Μπιλμπάο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button