Άλλα αθλήματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

42 πληρώματα τερμάτισαν με τα ιστορικά τους οχήματα στον αγώνα ακριβείας, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου σε υπέροχες διαδρομές της Αττικής και την Βοιωτίας.

42 πληρώματα τερμάτισαν με τα ιστορικά τους οχήματα στον αγώνα ακριβείας, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου σε υπέροχες διαδρομές της Αττικής και την Βοιωτίας.

Με νικητές τους Crucifix-Caldeira με Porsche 911 και τους Αρβανίτη-Χαραλαμπάκη με Lancia Fulvia και Γεωργουσόπουλο-Κοντοπό με Volkswagen Golf να συνθέτουν το βάθρο, ολοκληρώθηκε το διεθνές Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις του διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιουνίου από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.).

ΑΣΜΑ Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2021

Οι συμμετοχές συνολικά ανήλθαν στις 47, ενώ ο αγώνας αποτελεί μέρος του FIA Historic Regularity Rally Trophy και παράλληλα προσμετράει στο Πρωτάθλημα Αγώνων Regularity της ΟΜΑΕ με τον ανώτερο συντελεστή 2. Το 33% των πληρωμάτων που θα τερματίσουν πρώτα, θα πάρει αυτομάτως την πρόκριση για το μεγάλο τελικό του θεσμού, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πολωνία τον Νοέμβριο.

Ο αγώνας που τελεί υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και έχει τη διακριτική στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 11.30 κάτω από την Ακρόπολη. Στη συνέχεια οι διαδρομές περιλάμβαναν τη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Μερκούριο, τις Αφίδνες, τη Δροσοπηγή, το Καπανδρίτι, το Σέσι, τον Κάλαμο και την Αμφιαράειο. Έπειτα από μικρή ξεκούραση στον Ωρωπό, οι αγωνιζόμενοι κατευθύνθηκαν στο Βαθύ και συνέχισαν την πορεία τους διερχόμενοι από τη Ριτσώνα, την Αυλώνα, τη Σφενδάλη και τον Άγιο Μερκούριο.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, τα πληρώματα εκκίνησαν στις 10.00 από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προορισμό τον Ασπρόπυργο και εν συνεχεία κινήθηκαν στη Φυλή, την Πύλη, τη Δάφνη, τις Ερυθρές, τις Πλαταιές, τη Λεύκτρα, την Ξηρονομή, την Αλυκή, τον Άγιο Νικόλαο, τη Δόμβραινα, τη Θίσβη, την Αγία Άννα, το Μαυρομμάτι, την Οινόη, την Πάνακτο, τη Στεφάνη και τη Φυλή.

Ο τερματισμός του αγώνα πραγματοποιήθηκε στην Ακρόπολη, εμπρός από το κέντρο Διόνυσος, όπου πέρασαν την αψίδα συνολικά 42 πληρώματα.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν 18 ειδικές με χρονομέτρηση Regularity, δηλαδή ιδανικού χρόνου, συνολικής απόστασης περίπου 190 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα ήταν περίπου στα 520 χιλιόμετρα.

Αποτελέσματα Αγώνα

ΑΣΜΑ Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2021

ΑΣΜΑ Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2021

Image Credit: Α.Σ.Μ.Α.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button