Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Μοσίρι αύξησε το ποσοστό μετοχών του στην Έβερτον

Ο μεγαλομέτοχος της Έβερτον, Φαράντ Μοσίρι, αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στο σύλλογο από 49,9% σε 68,6%, ανακοίνωσε η Premier League. Ο Μοσίρι αγόρασε το πρόσθετο 18,7% μέσω της Blue Heaven Holdings Ltd και ο σύλλογος είπε ότι ο Ιρανοβρετανός επιχειρηματίας θα πρέπει θα αυξήσει το ποσοστό του στο 77,2% μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

«Η Έβερτον ανακοινώνει σήμερα ότι ο κύριος μέτοχος Φαράντ Μοσίρι, έχει δεσμευτεί περαιτέρω για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στο σύλλογο», αναφέρεται σε ανάρτηση της Έβερτον στην ιστοσελίδα της.

Από την ανάληψη του συλλόγου, τον Φεβρουάριο του 2016, ο Μοσίρι υπογράμμισε τη δέσμευσή του στην Έβερτον, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή του για αυξημένες επενδύσεις στις μεταγρφαφές ποδοσφαιριστών. Στο πλαίσιο αυτό δαπάνησε περισσότερα από 150 εκατομμύρια λίρες (195,29 εκατομμύρια δολάρια) πριν από την έναρξη της περασμένης σεζόν, αλλά η ομάδα δεν είχε τα ανάλογα καλά αποτελέσματα.

Έτσι τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, με τον δεύτερο προπονητή της στη σεζόν, Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρόναλντ Κούμαν.

Φέτος το καλοκαίρι η διοίκηση συνέχισε τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών με το νέο προπονητή, Μάρκο Σίλβα, αποκτώντας τον Γάλλο Λούκας Ντιν από την Μπαρτσελόνα, τον Βραζιλιάνο Ριτσάρλισον από την Γουότφορντ, αλλά και τους Γέρι Μίνα (Κολομβία) και Αντρέ Γκόμες (Πορτογαλία). Ο 63χρονος Μοσίρι σχεδιάζει επίσης και την κατασκευή νέου γηπέδου της ομάδας στο Λίβερπουλ.

Η Έβερτον έχει κατακτήσει το αγγλικό πρωτάθλημα εννέα φορές και το κύπελλο πέντε, αλλά από το 1995 δεν έχει πανηγυρίσει κανένα τίτλο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button