Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πάει για Πασαλίδη ο ΠΑΟ!

Από Μάρτη καλοκαίρι κι από…Σεπτέμβριο χειμώνα. Τι κι αν μας χωρίζουν 3,5 μήνες από το παζάρι του Ιανουαρίου. Τι κι αν ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με περιορισμούς (και) στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, έχει ήδη αποθηκευτεί στον σκληρό δίσκο των Δώνη – Νταμπίζα.

Και το όνομα αυτού, Τριαντάφυλλος Πασαλίδης. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, όχι απλά αρέσει στον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού», αλλά και κάτι παραπάνω.

Έστω κι αν είναι ακόμα είναι πολύ νωρίς και τα δεδομένα μαζί με τις μεταγραφικές προτεραιότητες δύναται συν τω χρόνω να διαφοροποιηθούν εξ ολοκλήρου, το δίδυμο Δώνη – Νταμπίζα διακρίνει σε πρώτο χρόνο μία αδυναμία στον κεντρικό άξονα της αμυντικής γραμμής.

Μπορεί να υπάρχουν οι Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Παντελάκης, ωστόσο τάιμινγκ που διανύουμε η ενίσχυση στα μετόπισθεν κρίνεται απαραίτητη εν όψει Ιανουαρίου.

Ασφαλώς και μεταγραφική συζήτηση επί της ουσίας δεν μπορεί να υπάρξει αυτή την στιγμή, ωστόσο (χειμερινοί) στόχοι φυσικά και μπορούν να «σημαδευτούν» κι ένας εξ αυτών  είναι ο Πασαλίδης του Αστέρα Τρίπολης.

Παρένθεση: να θυμίσουμε πως λόγω των κυρώσεων που ισχύουν για τη μη αδειοδότηση, ο Παναθηναϊκός στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).

Επιπροσθέτως, σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές) και μπορεί να αποκτήσει δανεικούς ή ελεύθερους, με ανώτατο όριο στις αποδοχές τις 100.000 ευρώ καθαρά.

Η φόρμουλα για αγορά

Φαινομενικά όλα αυτά σημαίνουν πως οι προαναφερθέντες περιορισμοί, δεν επιτρέπουν στους «πράσινους» να πατήσουν μεταγραφικό…γκάζι για αγορές όπως αυτή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, έστω κι αν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι κάτω των 23 ετών, από την στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης δεν πρόκειται να συναινέσει για την παραχώρησή του χωρίς να πληρωθεί.

Ωστόσο για όλα υπάρχει «φόρμουλα» ούτως ώστε να ξεπεραστούν οι περιορισμοί που…δένουν τα μεταγραφικά χέρια των «πρασίνων».

Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να συμφωνήσει για τον δανεισμό ενός παίκτη και να αποδεχτεί υποχρεωτική ρήτρα εξαγοράς για το καλοκαίρι του 2019, οπότε και δεν θα «κουβαλά» πλέον τις γνωστές ποινές λόγω της μη αδειοδότησης και εκτός απροόπτου θα έχει αλλάξει ιδιοκτησιακή σελίδα.

Η οφειλή του Κουρμπέλη και ο κοινός ατζέντης

Οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης… δοκιμάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εξαιτίας της οφειλής του «τριφυλλιού» από την μεταγραφή του Δημήτρη Κουρμπέλη τον Ιανουάριο του 2017.

Εν τέλει οι δύο ομάδες προχώρησαν σε έναν διακανονισμό της οφειλής, που από Τρίπολη μεριά δεν προκύπτει πως δεν τηρείται έτσι κι όπως πρέπει.

Παρεμπιπτόντως κι επειδή όλα έχουν την σημασία τους, σημειώστε επίσης πως ο Πασαλίδης είναι μανατζερικά ομόσταβλος με τον Κουρμπέλη, αφού αμφότεροι συνεργάζονται με τον agent Αντώνη Αποστολόπουλο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button