ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι άγνωστοι… πρωταγωνιστές

Σε κάθε Μουντιάλ, όπως και στο επικείμενο της Ρωσίας, οι παίκτες που αναμένεται να ξεχωρίσουν είναι λίγο πολύ γνωστοί. Υπάρχουν όμως, κι άλλοι, λιγότερο γνωστοί, όπως και το παρελθόν που… κουβαλούν από πίσω τους.

Ποιος γνωρίζει για τον τερματοφύλακα που πέρασε δύσκολα χρόνια ενώ προσπαθούσε να καθιερωθεί στην ομάδα του και παράλληλα δούλευε σε πλυντήριο αυτοκινήτων που ειδικευόταν σε αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς λόγω του ύψους του;

Ή, για την ομάδα με τους τρεις παίκτες που θα πρέπει να χαιρετήσουν όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος, διότι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία;

Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα…

ΑΛΙΡΕΖΑ ΜΠΕΪΡΑΝΒΑΝΤ (ΙΡΑΝ)

Πρόκειται για τον πιο έμπειρο από τους τρεις τερματοφύλακες της Εθνικής Ιράν, ωστόσο, το… ταξίδι του προς την κορυφή δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολο για τον 25χρονο. Είχε πολύ δύσκολες στιγμές ενώ προσπαθούσε να καθιερωθεί. Ο ύψους 1.94μ έκανε αρκετές δουλειές για να συμπληρώσει το εισόδημά του, συμπεριλαμβανομένης και αυτής σε πλυντήριο αυτοκινήτων με ειδικότητα στα 4Χ4, λόγω του ύψους του.

Ο Μπεϊρανβάντ, προερχόμενος από οικογένεια κτηνοτρόφων, επίσης εργάστηκε σε εργοστάσιο ρούχων και σε πιτσαρία, πριν κάνει το… ξεπέταγμα στο ποδόσφαιρο. Τώρα είναι ο βασικός πορτιέρε της ομάδας, Περσέπολις, με βάση την πρωτεύουσα της χώρας, Τεχεράνη.

Σε 12 ματς κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε 11 από αυτά, βοηθώντας το Ιράν να προκριθεί για δεύτερη σερί φορά σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. Η ομάδα του βρίσκεται στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο.

ΓΙΟΥΤΟ ΝΑΓΚΑΤΟΜΟ (ΙΑΠΩΝΙΑ)

Ο αμυντικός, Γιούτο Ναγκατόμο, είναι γνωστός στη διεθνή σκηνή καθώς πρόκειται για έναν από τους τρεις ποδοσφαιριστές με τουλάχιστον 100 συμμετοχές στην Εθνική Ιαπωνίας. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο αριστερός μπακ παντρεύτηκε την ηθοποιό, Αϊρι Ταϊρα, κάνοντας την πρόταση γάμου το 2016 στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Σίρο» δίδοντάς της έναν τουριστικό οδηγό σε αγώνα που δεν έγινε ποτέ!

Ο 31χρονος, Ναγκατόμο, εκείνο το διάστημα αγωνιζόταν στην Ίντερ, αλλά μετά δόθηκε δανεικός στην τουρκική, Γαλατασαράι. Ελπίζει ότι η Ιαπωνία θα έχει καλύτερη πορεία από αυτή στη διοργάνωση του 2014, όπου απέτυχαν να προκριθούν στην φάση των ομίλων.

Η ομάδα από την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» βρίσκεται στον 8ο όμιλο με αντιπάλους τις Πολωνία, Σενεγάλη και Κολομβία.

ΧΟΝΓΚ ΤΣΟΥΛ, ΚΙΜ ΜΙΝ-ΓΟΥ, ΓΙΟΥ ΣΕ-ΓΙΟΝΓΚ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ)

Αναμένονται ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές στη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Νότιας Κορέας, πριν τα τρία ματς που θα δώσει η Εθνική στα γήπεδα της Ρωσίας. Τρεις από τους διεθνείς, οι αμυντικοί Χονγκ Τσουλ, Κιμ Μιν-γου και ο μέσος, Γιου Σε-γιονγκ, θα πρέπει να χαιρετήσουν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου της χώρας του, καθώς υπηρετούν στο στρατό.

Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να εκτελέσει υποχρεωτικά την θητεία του πριν την ηλικία των 28 ετών, εκτός κι αν έχουν κάποια σημαντική επιτυχία με την εθνική ομάδα. Ο 27χρονος Σε-γιονγκ, είναι δανεικός από την Σεδούλ σε ομάδα της Β΄ κατηγορίας (Ασάν Μουγκούνγκβα), ενώ παράλληλα εκτελεί την εθνική υπηρεσία του. Ο 28χρονος Μιν-γου και ο 27χρονος, Τσουλ, είναι και οι δύο δανεικοί σε ομάδα που έχει άμεση σχέση με τον στρατό, την Σανγκγιου Σανγκμου.

Η Νότια Κορέα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, το Μεξικό και την Σουηδία.

ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΑΛ-ΚΑΪΜΠΑΡΙ (ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ)

Έχουν περάσει μερικοί αξέχαστοι μήνες για τον μέσο, Αμπντουλάχ Αλ-Καϊμπαρί, ο οποίος έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2017. Ο 21χρονος ανήκει στην Αλ Σαμπάμπ, όπου εργάζονται οι άλλοτε παίκτες της Έβερτον, Κέβιν Σίντι και Μάικ Νιούελ.

Ο Σίντι, ο οποίος είναι γνωστός για το γκολ που πέτυχε με την φανέλα της Ιρλανδίας εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1990, είναι προπονητής στην ομάδα νέων, ενώ ο Νιούελ εργάζεται ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η Σαουδική Αραβία, που θα αντιμετωπίσει την Ρωσία στο εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ το απόγευμα της 14ης Ιουνίου, βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με την Αίγυπτο και την Ουρουγουάη.

ΜΙΛΟΣ ΝΤΕΓΚΕΝΕΚ (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)

Ενώ οι Σέρβοι ζουν στην Κροατία, η οικογένεια του Ντέγκενεκ αναγκάστηκε να φύγει από το Βελιγράδι, όπου ζούσαν εκεί ως πρόσφυγες στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο. «Ήμουν πολύ νέος, αλλά είδα πράγματα που δεν θα πρέπει να βλέπουν οι άνθρωποι», υποστήριξε ο αμυντικός της Αυστραλίας, ο οποίος έφτασε στο Σίδνεϊ το 2000 με «δύο βαλίτσες ρούχα, παπούτσια και 400 δολάρια.»

Ο 24χρονος παίκτης, αγωνίστηκε στη συνέχεια στην Εθνική Αυστραλίας U17 και εκπροσώπησε την Σερβία U19, πριν λάβει την οριστική του απόφαση για την φανέλα με το εθνόσημο που θα φορούσε. «Ακολούθησα την καρδιά μου και επέλεξα την Αυστραλία» παραδέχθηκε και κατέληξε: «Θέλω να ανταποδώσω στην χώρα που μου προσέφερε τα πάντα.»

Ο Ντέγκενεκ αγωνίζεται στην Γιοκοχάμα Φ-Μαρίνος (Ιαπωνία) κι έπαιξε σε 9 προκριματικούς αγώνες με την Αυστραλία στο δρόμο για την Ρωσία.

Τα «καγκουρό» βρίσκονται στον τρίτο όμιλο με Γαλλία, Περού και Δανία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button