Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Με Ταμπάρες και στο Κατάρ η Ουρουγουάη!

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Όσκαρ Ταμπάρες ανανέωσε για ακόμη τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης και θα παραμείνει στον πάγκο της «τσελέστε» μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, όταν θα είναι 75 ετών!

Ο Ταμπάρες έχει ήδη συμπληρώσει μια 12ετία στη δεύτερη θητεία του στο «τιμόνι» της εθνικής Ουρουγουάης, την οποία οδήγησε στο διάστημα αυτό σε τρεις τελικές φάσεις Μουντιάλ (τέταρτη το 2010, στους «16» το 2014 και στα προημιτελικά φέτος), αλλά και στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2011.

Ο 71χρονος προπονητής είναι ήδη κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ για τους περισσότερους αγώνες ως ομοσπονδιακός τεχνικός μίας ομάδας, καθώς έχει συνολικά 198 αγώνες στον πάγκο της «τσελέστε». Ανέλαβε για πρώτη φορά το 1988, αλλά αποχώρησε μετά το Μουντιάλ του 1990, όπου η Ουρουγουάη έφτασε ως τους «16», πετυχαίνοντας (επί της Νότιας Κορέας) την πρώτη νίκη της σε τελική φάση μετά το 1970. Με τη δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου να μένει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου στις τρεις από τις τέσσερις επόμενες διοργανώσεις, ο Ταμπάρες επανήλθε το 2006 και επανέφερε την «τσελέστε» στο προσκήνιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οσκαρ Ταμπάρες ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από σοβαρή νευροπάθεια, με συνέπεια να χρησιμοποιεί πατερίτσες. Το 2016 είχε δηλώσει ότι εξαιτίας του προβλήματος αυτού δεν θα μπορέσει να συνεχίσει για πολύ καιρό να εργάζεται, γι΄αυτό και θεωρείται έκπληξη η ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2022.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button