FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία: Η προϊστορία των δύο ομάδων!(vids+pics)

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα με την προϊστορία των δύο ομάδων… η οποία είναι μεγάλη.

Μπορεί να έχουν δώσει μόλις δύο αναμετρήσεις στο πλαίσιο της SuperLeague, όμως ΠΑΣ Λαμία και ΑΕΚ έχουν συναντηθεί αρκετές φορές για το Κύπελλο Ελλάδος.

Μία τέτοια αναμέτρηση θα είναι και η αυριανή, όπου η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ στο γήπεδο της Καλλιθέας, στο «Ελ Πάσο», στις 18:00 για την εξ΄αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Οι πρόσφατες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα:

Οι περσινές αναμετρήσεις δεν είχαν καλή εξέλιξη για τον ΠΑΣ Λαμία, μιας και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την Superleague, η ΑΕΚ κατάφερε και κέρδισε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι 0-1 μέσα στο Περιστέρι, όπου είχε έδρα τότε η ομάδα της Φθιώτιδας.

Στη δεύτερη αναμέτρηση, τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα για τη Λαμία, παρόλο που έπαιξε πάρα πολύ καλά μέσα στο ΟΑΚΑ, ηττήθηκε με σκορ 2-0.

Οι πρόσφατες «μάχες» του Κυπέλλου:

Για το Κύπελλο Ελλάδος, ΑΕΚ και ΠΑΣ Λαμία έχουν βρεθεί συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε το 2016-2017 όπου και πάλι για τη φάση των ομίλων οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας με το τελικό σκορ να είναι το 0-0, με την ομάδα της Φθιώτιδας να «κλέβει» την παράσταση.

Πέρυσι, η κληρωτίδα και πάλι έφερε στον δρόμο των «κυανόλευκων» την ομάδα της Αθήνας, αλλά αυτή την φορά οι δύο ομάδες έπαιξαν στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης.

Τα δύο γκολ που πέτυχαν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έφταναν για να «σπάσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας και να πάρουν τη νίκη με 2-0 σκορ.

Μία παλιά… ιστορία!

Οι δύο ομάδες της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Λαμία έχουν συναντηθεί και στα παλιά τα χρόνια, τα λεγόμενα και «πέτρινα» όσο αφορούσε την ομάδα της Στερεάς Ελλάδας.

Παρόλο αυτά, μπορούμε να πούμε ότι η Λαμία είχε σταθεί απέναντι στην Ένωση, την κοίταξε κατάματα και μάλιστα την κέρδισε κι΄όλας, δύο φορές.

Η μία ήταν τη σεζόν 1984-85 όπου με ένα γκολ του Γιάννη Μαντζίκου η «κυανόλευκη» ομάδα έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει…

Πιο αναλυτικά όλη η προϊστορία των δύο ομάδων:

Superleague

2017-2018    Λαμία – ΑΕΚ  0-1
                      ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Κύπελλο Ελλάδος

1968-1969  ΑΕΚ – Λαμία 5-0

1970-1971  Λαμία – ΑΕΚ 1-4

1971-1972  Λαμία – ΑΕΚ 1-0

1984-1985  Λαμία – ΑΕΚ 1-0

2016-2017  Λαμία – ΑΕΚ 0-0

2017-2018  ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button