Άλλα αθλήματα

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της Nissan για το πρωτάθλημα Formula E

Η Nissan θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην πίστα και θα ξεκινήσει νέα συνεργασία με τη Royal Dutch Shell PLC, με την έναρξη του πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

H ομάδα Nissan e.dams θα διεξάγει τρεις ημέρες δοκιμών στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί με τις άλλες 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επόμενη σεζόν του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος.

Ως η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που θα συμμετάσχει στην Formula E, η Nissan θα αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη της εμπειρία και πρωτοκαθεδρία, σε παγκόσμια κλίμακα, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει πάνω από 350.000 Nissan LEAF, από τη έναρξη διάθεσής του μοντέλου, το 2010. «Η Formula E αντιπροσωπεύει την πλευρά επιδόσεων του Intelligent Mobility της Nissan, του οράματός μας για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία» δήλωσε ο Roel de Vries, παγκόσμιος επικεφαλής για την εικόνα και το μάρκετινγκ της Nissan.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στη διάθεση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους αγοραστές, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με μια φημισμένη εταιρεία ενέργειας όπως η Shell, για την προώθηση της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές, μέσω αυτού του πρωταθλήματος». Ο Joerg Wienke, αντιπρόεδρος retail marketing , σε παγκόσμιο επίπεδο, στη Royal Dutch Shell, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με μια εταιρεία όπως η Nissan, η οποία μοιράζεται τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε ένα σύστημα μεταφορών χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ως απάντηση στη ζήτηση των πελατών, επενδύουμε ολοένα και περισσότερο στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, είτε πρόκειται για τα σπίτια, ή τους χώρους εργασίας των ανθρώπων, είτε για τους σταθμούς της Shell. Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να συγχρονίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να βελτιώσουμε την οδηγική εμπειρία για τους οδηγούς EV, σε όλο τον κόσμο. «Ο πρωταθλητής της Formula E για τη σεζόν 2015-16 Sebastien Buemi και ο συνοδηγός του Alex Albon, θα αποτελέσουν το “δίδυμο” των οδηγών για τη Nissan e.dams κατά τη διάρκεια της δοκιμής της επόμενης εβδομάδας και στην επικείμενη σεζόν που ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου.» «Η Nissan φέρνει μεγάλη τεχνογνωσία EV στο πρωτάθλημα και η e.dams υπήρξε ισχυρός παίκτης στην Formula E από την αρχή», δήλωσε ο Buemi. «Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε πολύ επιτυχημένοι.»

Εκτός από τα ολοκαίνουργια, 2ης γενιάς (Gen2) αυτοκίνητα της Formula E, η επερχόμενη σεζόν θα περιλαμβάνει ένα νέο, καινοτόμο σχήμα αγώνα. Συγκεκριμένα, τα νέα αυτοκίνητα της Gen2 θα ολοκληρώνουν ολόκληρο τον αγώνα χωρίς την παραδοσιακή αλλαγή οχημάτων στην μέση του αγώνα, γεγονός που χαρακτήριζε τις προηγούμενες σεζόν. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 200 κιλοβάτ ισχύος για το σύνολο του αγώνα, αλλά θα έχουν πρόσβαση σε 225 kW, σε περιόδους του αγώνα, περνώντας από μία ζώνη ενεργοποίησης. Οι δύο λειτουργίες ισχύος θα υποδεικνύονται με την χρήση διαφορετικών χρωμάτων σε ένα πρωτοποριακό σύστημα LED που θα ενημερώνει τον οδηγό. Επιπλέον, το πρωτοποριακό σύστημα FANBOOST θα επιτρέψει στους θεατές να ψηφίσουν για τον αγαπημένο τους οδηγό, με τους τρεις πρώτους να έχουν στη διάθεσή τους μέγιστη ισχύ 250 kW, για σύντομες περιόδους. Για την πέμπτη περίοδο του πρωταθλήματος, όλοι οι αγώνες της Formula E θα έχουν προκαθορισμένο χρόνο 45 λεπτών συν ένα γύρο, αντί για έναν προκαθορισμένο συνολικό αριθμό γύρων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button