FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης: Τους συνδέουν… αρκετά!(pics)

Το pre game show της αναμέτρησης ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης, μόνο εδώ στο LamiaSports.

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Αστέρα Τρίπολης πλησιάζει και μαζί με την προετοιμασία των δύο ομάδων κορυφώνεται και το pre game show του LamiaSports.

Αφού έχουμε δει μέχρι στιγμής, το scout report της αρκαδικής ομάδας, αφού έχουμε τσεκάρει την προϊστορία στη SuperLeague των δύο ομάδων αλλά και αφού έχουμε εξετάσει τα στατιστικά των δύο συλλόγων, σήμερα θα θυμηθούμε ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία και του Αστέρα Τρίπολης.

Αυτή την στιγμή, στις δύο ομάδες αγωνίζονται 4 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει και την κίτρινη φανέλα του Αστέρα αλλά και την «κυανόλευκη» του ΠΑΣ Λαμία.

Υπάρχει όμως και ένας προπονητής, που συνδέει τις δύο ομάδες και αυτός δεν είναι άλλος από τον:

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ

Ο Μάκης Χάβος, στα 49 του χρόνια έχει εργαστεί σε έξι ομάδες ως πρώτος προπονητής και σε δύο ομάδες ως δεύτερος προπονητής.

Στον Αστέρα Τρίπολης, έχει περάσει από δύο πόστα. Αρχικά τη σεζόν 2008 – 2009 ήταν βοηθός προπονητή και του Κάρλος Καρβαλιάλ αλλά και του Νίκου Κωστένογλου στην ομάδα της Πελοποννήσου.

Όμως, το 2016 επέστεψε στην Αρκαδία για να αναλάβει τον Αστέρα ως πρώτος προπονητής της ομάδας. Παρόλο αυτά, έμεινε μόλις λίγους μήνες (από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτεμβρίο) και δεν κατάφερε να κοουτσάρει την ομάδα για αρκετούς αγώνες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΣ Λαμία και θα υποδεχθεί την Κυριακή την πρώην ομάδα του.

Και περνάμε τώρα στους ποδοσφαιριστές:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πέρυσι, ο ΠΑΣ Λαμία στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της SuperLeague κατάφερε κα παρέμεινε στην κατηγορία έχοντας ορισμένους ποδοσφαιριστές ως πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής.

Ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές ήταν και ο τερματοφύλακας Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο Αθηναίος τερματοφύλακας, ήρθε στον ΠΑΣ Λαμία το καλοκαίρι (28 Ιουλίο) του 2017 έπειτα από το πέρασμά του από τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε σε 26 παιχνίδια με τη Λαμία, σε SuperLeague και Κύπελλο ενώ κράτησε 7 φορές ανέπαφη την εστία του.

Τώρα, αγωνίζεται στην ομάδα της Τρίπολης έχοντας παίξει σε 7 αγώνες, έχει δεχθεί 7 γκολ και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 2 παιχνίδια.

Την Κυριακή, κατά 90% θα είναι βασικός στο σχήμα του Σάββα Παντελίδη και θα επιστρέψει στο ΔΑΚ Λαμίας ως αντίπαλος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Αστέρα Τρίπολης από την περσινή χρονιά κιόλας και ειδικά στα παιχνίδια της Ευρώπης, είναι ο αριστερός μπακ Γιώργος Κυριακόπουλος.

Ο 22χρονος Πατρινός, φέτος έχει παίξει σε 7 παιχνίδια της SuperLeague, έχοντας 1 γκολ ενώ έχει παίξει και στους 2 αγώνες της αρκαδικής ομάδας στα προκριματικά του Europa League, έχοντας μάλιστα και 2 γκολ!

Λίγα χρόνια πριν όμως και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2016 ο Κυριακόπουλος φόρεσε έστω και για έξι μήνες τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία.

Έτσι λοιπόν, ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας έπαιξε σε 13 παιχνίδια με τα «κυανόλευκα» έχοντας και μία ασίστ.

Την Κυριακή, θα βρεθεί ξανά στο ΔΑΚ Λαμίας όπου θα επιστρέψει ως αντίπαλος!

Χερόνιμο Μπαράλες

Ο Χερόνιμο Μπαράλες γεννήθηκε στο Μπουένο Σάιρες της Αργεντινής, τον Ιανουάριο του 1986, είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,86 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπάνφιλντ, ενώ αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα του αργεντίνικου πρωταθλήματος.

Με την Ατλέτικο Μπάνφιλντ έπαιξε σε 79 παιχνίδια, σημείωσε 11 γκολ και μοίρασε και 8 ασίστ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές χρονιές.

Με αυτές του τις χρονιές, εξαργύρωσε ένα συμβόλαιο στο ισπανικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της Ουέλβα, η οποία αγωνιζόταν το 2009 στο πρωτάθλημα της La Liga 2.

Στον ισπανικό σύλλογο μπορεί να αγωνίστηκε ως δανεικός, παρόλο αυτά κατάφερε και φόρεσε την φανέλα του για 35 παιχνίδια, ενώ πέτυχε 5 γκολ και έδωσε και 1 ασίστ.

Εκτός από την Ουέλβα, δόθηκε δανεικός από την Μπάνφιλντ και στην Γουόντερερς της Χιλής, με την οποία έπαιξε σε 14 παιχνίδια μόνο, αλλά κατάφερε και έβαλε 4 γκολ και πρόλαβε να μοιράσει και άλλα 2.

Το 2011 τελειώνει η καριέρα του από την Μπάνφιλντ, καθώς έμεινε ελεύθερος και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του ζωή.

Τον Αύγουστο του 2011 υπέγραψε ως ελεύθερος στην ομάδα της Ουνιόν Σάντα Φε, στην οποία έκατσε μόλις μία σεζόν. Με την Σάντα Φε έβαλε 2 γκολ σε 27 παιχνίδια ενώ είχε και 1 ασίστ.

Όταν έφυγε και απο εκεί, πήγε με ελεύθερη μεταγραφή (και πάλι) στην Ουρακάν, με την οποία δεν κατάφερε και πολλά, παρά μόνο να αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια της Primera Division της Αργεντινής.

Το 2013 «ανοίγει το κεφάλαιο» Ελλάδα και Αστέρας Τρίπολης. Ένα κεφάλαιο που έμελλε να «αναζωογονήσει» την καριέρα του Μπαράλες και τον ίδιο. Ο 32 χρονος επιθετικός κατάφερε πολλά πράγματα στην Ελλάδα και ένα από αυτά ήταν να γίνει αγαπητός στους φιλάθλους του Αστέρα.

Ένα άλλο είναι πως βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, την σεζόν 2014-2015 έχοντας εκείνη την σεζόν 17 γκολ στην SuperLeage, αλλά συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 21.

Με τη φανέλα της ομάδας από την Τρίπολη, αγωνίστηκε συνολικά σε 82 παιχνίδια, έβαλε 29 γκολ στο σύνολο και μοίρασε και 4 ασίστ. Ένα άλλο πολύ σημαντικό ρεκόρ που «κατέχει» ο Αργεντινός φορ, είναι πως είναι η ακριβότερο πώληση του Αστέρα στην ιστορία του.

Τον Αύγουστο του 2015, ο Αστέρας βάζει στα ταμεία του 1,5 εκατο. ευρώ και η τουρκική Σίβασπορ παίρνει τον Μπαράλες.

Όμως, από την στιγμή που φεύγει από την Ελλάδα, αρχίσει ο «κατήφορος» για τον ίδιο. Στην Τουρκία έπαιξε σε μόλις 7 παιχνίδια, ενώ αργότερα και αφού έμεινε για ένα εξάμηνο χωρίς ομάδα, γύρισε στην Ουρακάν.

Μετά και από την επιστροφή του στην Αργεντινή, ήρθε η μεταγραφή του στην Μαλαισία και στην Τζοχόρ, όπου ούτε εκεί κατάφερε να στεριώσει και τον Γενάρη του 2018 επιστρέφει ξανά στην χώρα του για λογαριασμό της Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Με την Χιμνάσια δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ, φόρεσε τη φανέλα της 8 φορές και πλέον είναι ελεύθερος να πάει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Πλέον από το καλοκαίρι, φοράει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, με τον οποίο έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια ενώ έχει πετύχει ήδη 3 γκολ, με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Δείτε τώρα μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Χερόνιμο Μπαράλες:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που συνδέουν τις δύο ομάδες και αυτή την στιγμή φορά τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, είναι ο έμπειρος τερμαφύλακας Γιώργος Μπαντής.

Ο ποδοσφαιριστής από την Ιερισσό της Χαλκιδικής έχει παίξει 4 ομάδες (εκτός της Λαμίας) έχοντας σημειώσει αρκετές συμμετοχές.

Τις περισσότερες συμμετοχές του ο Μπαντής τις πραγματοποίησε στην ομάδα του Αστέρα, όπου έπαιξε από το 2011 έως το 2016, έχοντας 70 συμμετοχές, κρατώντας την εστία του ανέπαφη σε 28 παιχνίδια.

Εκτός αυτού, με τον Αστέρα έχει αγωνιστεί και σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, παίζοντας στα προκριματικά του Europa League.

Από τον Σεπτέμβριο, αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

ΕΛΙΝΙ ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ

Τέλος, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τις δύο ομάδες της Λαμίας και της Τρίπολης είναι ο αμυντικός χαφ, Ελίνι Δημούτσος.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε αρκετές ομάδες της SuperLeague έχοντας σημειώσει πάνω από 200 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία.

Αρκετές από τις συμμετοχές αυτές ο Δημούτσος τις πραγματοποίησε φορώντας τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας ανασταλτικος μέσος έχει φορέσει τη φανέλα των Αρκάδων 53 φορές, έχοντας βάλει και 3 γκολ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Ελίνι φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ έχοντας παίξει μέχρι στιγμής σε 9 παιχνίδια σε SuperLeague και Κύπελλο Ελλάδος.

Την Κυριακή, θα βρει αρκετούς γνωστούς του στο γήπεδο, οι οποίοι θα παίζουν στη Τρίπολη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button