ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Την Κυριακή ακολουθούμε την Ιστορική διαδρομή του Γοργοποτάμου

Ο Δήμος Λαμιέων και το Σωματείο «Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950» συνδιοργανώνουν την «Ιστορική διαδρομή του Γοργοποτάμου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 11:30 το πρωί και εντάσσεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Μέσα από μια σύντομη διαδρομή πέντε στάσεων, που ξεκινά από το χώρο όπου πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο με θέα την ιστορική γέφυρα και καταλήγει στο Γοργοπόταμο, θα έχουμε την ευκαιρία:

  • να μάθουμε πώς σχεδιάστηκε μία από τις σπουδαιότερες στιγμές αντιστασιακής δράσης κατά των κατακτητών,
  • να γνωρίσουμε στιγμή προς στιγμή πώς εκτελέστηκε η κορυφαία ενέργεια δολιοφθοράς στην κατεχόμενη Ελλάδα,
  • να μάθουμε για τους πρωταγωνιστές, τις δυσκολίες, τον αντίκτυπο της μάχης, τα αντίποινα των κατακτητών και τις μεταπολεμικές περιπέτειες του εορτασμού της επετείου.

Η ιστορική επιμέλεια της «Ιστορικής διαδρομής του Γοργοποτάμου», που διοργανώνεται από το Δήμο Λαμιέων για πρώτη φορά, είναι της Βασιλικής Λάζου, Δρ. Ιστορίας, διδάσκουσας ΑΠΘ και του Πάνου Σωτηρίου, ΜΔΕ Ιστορίας.

Την ημέρα του ιστορικού αυτού περιπάτου θα διατεθεί δωρεάν μετακίνηση, μια ευγενική χορηγία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, με αφετηρία την Πλατεία Πάρκου (μπροστά στο Public) στις 10.30 το πρωί  και επιστροφή στις 14:00 το μεσημέρι.

Στη διοργάνωση της «Ιστορικής διαδρομής του Γοργοποτάμου» συνέβαλλαν ο Σύλλογος Νεολαίας Γοργοποτάμου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Φθιώτιδας, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, ο Χιονοδρομικός και Ορειβατικός Όμιλος Λαμίας και οι Φίλοι των ΑΣΚΙ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button