Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Απίστευτο: Από ληστής έγινε… διαιτητής με βραχιόλι στο πόδι!

Το ρητό ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, κάνει πράξη ένας Βραζιλιάνος, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή και έγινε διαιτητής!

Το ρητό ότι όλοι έχουν δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, κάνει πράξη ένας Βραζιλιάνος, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή και έγινε διαιτητής!

Ο Ραμόν ντα Σίλβα Μπαντέιρα σφυρίζει αγώνες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νατάλ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε της Βραζιλίας, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και ως νοσοκόμος. Μέχρι εδώ, όλα… φυσιολογικά για τον Βραζιλιάνο ρέφερι.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή την περίπτωσή του, είναι ότι φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλο, το οποίο του τοποθέτησαν οι Αρχές της “χώρας του καφέ” στο πλαίσιο της παρακολούθησης των πρώην κρατούμενων.

Ο Ραμόν Μπαντέιρα επιδιώκει να επανενταχθεί στην κοινωνία, ύστερα από ποινή φυλάκισης ενάμιση χρόνου καθώς διέπραξε ένοπλη ληστεία και τώρα εργάζεται ως νοσοκόμος και διαιτητής, δραστηριότητες που πραγματοποιεί με ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλο.

«Τον Νοέμβριο του 2021, λόγω εξάρτησης από ναρκωτικά, αναζήτησα αυτό που πίστευα ότι θα ήταν μια γρήγορη λύση στα προβλήματά μου και βυθίστηκα ακόμη περισσότερο», σχολίασε ο Βραζιλιάνος διαιτητής αναφορικά με τη σύλληψή του για επίθεση.

Αφού πέρασε ένας χρόνος, έξι μήνες και 28 ημέρες, μετά την είσοδό του στη φυλακή, ο Ραμόν Μπαντέιρα αναγνωρίζει ότι έχει επανενταχθεί πλήρως στην κοινωνία και εργάζεται καθημερινά στο γήπεδο για να δώσει κόκκινη κάρτα στο έγκλημα.

«Σήμερα είμαι ελεύθερος, μπορώ να ζω στην κοινωνία και απολαμβάνω να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο: νοσηλεία και διαιτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας ότι μέσα στα μελλοντικά του σχέδια, είναι να ανέβει βαθμίδες ώσπου να γίνει διαιτητής της FIFA.

Ωστόσο, για να είναι ελεύθερος ξανά και να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη διαδικασία επανένταξης μακριά από την εγκληματική δράση, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να φοράει πάντα το βραχιόλι του κατ’ οίκον περιορισμού και να υπακούει στους περιορισμούς μετακίνησης που επιβάλλονται από τη δικαιοσύνη.

Επίσης, του αφαιρέθηκε το διαβατήριο και δεν μπορεί να φύγει από την πόλη, ενώ χρειάζεται πάντα ειδική άδεια για να διαιτητεύσει τη νύχτα, λόγω του περιορισμού ωραρίου που του έχει επιβληθεί.

Οι μακριές κάλτσες του διαιτητή συνήθως καλύπτουν το ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλο, αλλά ο Μπαντέιρα δηλώνει ότι δεν κρύβει την κατάστασή του, αν και αναγνωρίζει ότι έχει ήδη νιώσει το αίσθημα προκατάληψης από την πλευρά ορισμένων ανθρώπων που αντιλαμβάνονται το μηχανισμό παρακολούθησης της αστυνομίας.

Το 2015 πήρε δίπλωμα βοηθού διαιτητή στην Ομοσπονδία Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε, φτάνοντας να σφυρίζει αγώνες ποδοσφαίρου μικρών κατηγοριών και γυναικών, αλλά η άδειά ανεστάλη μετά την απόπειρα ένοπλης ληστείας και την ποινή φυλάκισής του.

Για την ώρα, ο Μπαντέιρα ζει από τα χρήματα που κερδίζει από τους ερασιτεχνικούς αγώνες ποδοσφαίρου στο Νατάλ, επειδή ως νοσοκόμος εξακολουθεί να κάνει την πρακτική του για την απόκτηση του πτυχίου τεχνικού νοσηλευτή.

«Το παρελθόν δεν έχει σημασία για μένα. Ήταν ένα μάθημα, αλλά σήμερα αισθάνομαι σαν παράδειγμα προς μίμηση και αυτό είναι πιο σημαντικό. Γιατί αυτό είναι το μήνυμά μου: Ναι, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξω και να ζήσω σωστά», δήλωσε ο Ραμόν Μπαντέιρα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button