Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Λευκή ισοπαλία» ο Παναθηναϊκός!

Ισόπαλος στο πρώτο του φιλικό αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ολεξάντρια.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε το «τριφύλλι» με τον Λουκ Στιλ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Χουλτ, Ευαγγέλου, Κουτρουμπή και Κουλιμπαλί. Ως αμυντικά χαφ τους Νούνο Ρέις και Κουρμπέλη, στα δύο «φτερά» τους Χατζηγιοβάνη και Άλτμαν και τον Λουντ λίγο πίσω από τον Πίσπα.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας ιδιαίτερη όρεξη παρά το γεγονός ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή τα πόδια είναι «βαριά» λόγω των συνεχόμενων προπονήσεων. Είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και δημιούργησαν και δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 2’ όταν ο Χουλτ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Πίσπας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στόχο δεν κατάφερε να βρει ούτε ο Σουηδός με δικό του τελείωμα δέκα λεπτά αργότερα. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο κερδίζοντας κάποια συνεχόμενα κόρνερ που όμως πέρασαν χωρίς κάτι αξιόλογο.

Στο 16’ ο Όμρι Άλτμαν προσπάθησε μέσα από την περιοχή να σουτάρει όμως η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ. Οι «πράσινοι» ακολουθώντας την εντολή του Μαρίνου Ουζουνίδη πίεζαν από την αρχή σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου προσπαθώντας να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους στο λάθος. Άλλωστε, στόχος του Εβρίτη τεχνικού είναι να δημιουργήσει μία ομάδα σφιχτή που θα δέχεται δύσκολα φάσεις και από εκεί και πέρα θα προσπαθεί για το καλύτερο στην επίθεση. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Άλτμαν κέρδισε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής έδωσε ωραία στον Κουρμπέλη που σούταρε πάνω στην κίνηση όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Όπως είναι λογικό ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών με δεδομένες τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα στο παζλ της ενδεκάδας και αφορούν κυρίως στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι. Στο 39’ ο Κουλιμπαλί έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Χατζηγιοβάνης έπιασε ένα εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» που όμως δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό και ο Πανκίφ μπλόκαρε την μπάλα. Μέχρι το τέλος των πρώτων 45’ δεν άλλαξε κάτι με το στοιχείο που ξεχώριζε στην αναμέτρηση να είναι ότι οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν καθόλου από την ουκρανική ομάδα που πρέπει να σημειωθεί ότι είναι και πιο έτοιμη.

Το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας αποτελεί πρακτικά συνέχεια της περσινής σεζόν καθώς οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπαθούσαν αρχικά ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους να έχουν γρήγορες επιστροφές στην άμυνα αλλά και να παίζουν με τη μία στην επίθεση. Για το «τριφύλλι» ξεχώριζε ο Όμρι Άλτμαν αλλά και ο Δημήτρης Κουρμπέλης που αποτελούσε το «μυαλό» στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με μοναδική αλλαγή τον Δημήτρη Κολοβέτσιο στη θέση του Στέφανου Ευαγγέλου. Έτσι, μετά τον Όμρι Άλτμαν ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε και ο Έλληνας αμυντικός. Η Ολεξάντρια στο 54’ δημιούργησε την πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή της στο παιχνίδι όμως το σουτ που επιχειρήθηκε από πλάγια θέση σταμάτησε στα χέρια του Λουκ Στιλ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στην αναμέτρηση ο Μαρίνος Ουζουνίδης πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές περνώντας εντός τους Βέμερ, Ζέκα, Δώνη, Μπουζούκη, Τελάντερ και Στάικο στις θέσεις των Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Κουρμπέλη, Ρέις, Λουντ και Πίσπα.

Όπως είναι λογικό οι αρκετές αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα που έπεσε αισθητά. Στο 71’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση όμως μετά την εκτέλεση του, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Κότσαρη που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Οι «πράσινοι» συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος, όπως και στο πρώτο, να μην απειλούνται σημαντικά από τους αντιπάλους τους δείχνοντας απόλυτα συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ε υαγγέλου, Κουτρουμπής, Ρέις, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης, Αλτμαν, Πίσπας.

Ολεξάντρια: Πάνκιφ, Μπαναντά, Μπασόφ, Τσεμποτάεφ, Χρίτσουκ, Χιτσένκο, Κάλεντσουκ, Πονομάρ, Σιτάλο, Σταρένια, Τσουρίκοφ.

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button