Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ποια ελληνική ομάδα θα άντεχε να φτιάξει ντοκιμαντέρ σαν της Άρσεναλ;

Η άνθηση των μεγάλων συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων έχει φέρει πολλές καινοτομίες και στις αθλητικές παραγωγές.

Η άνθηση των μεγάλων συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων έχει φέρει πολλές καινοτομίες και στις αθλητικές παραγωγές.

Κορυφαίες σειρές όπως το Last Dance για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Σικάγο Μπουλς των 90s, αλλά και το Drive to Survive βασισμένο στο πρωτάθλημα της Formula 1 και τους πρωταγωνιστές του, έδωσαν μια διαφορετική οπτική στον λαμπερό κόσμο των μεγάλων αθλητικών brand, παρουσιάζοντας όχι απλά τους θριάμβους εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά και τις δύσκολες στιγμές, τις διαμάχες, τις κόντρες, την απογοήτευση.

Η Amazon έδωσε στη δημοσιότητα το trailer ενός νέου ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 4 Αυγούστου και αφορά μια ποδοσφαιρική ομάδα, την Άρσεναλ.  Η σειρά All or Nothing παρουσιάζει υλικό μέσα από τα αποδυτήρια των Λονδρέζων, καυγάδες, διαμαρτυρίες, αντιδράσεις των οπαδών, αμφισβήτηση του προπονητή και άλλα πολλά.

Γιατί η Άρσεναλ επέτρεψε την παραγωγή μιας σειράς που δεν την κολακεύει;

Το ντοκιμαντέρ, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τις παραγωγές των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ, δεν έχει αίσιο τέλος. Η Άρσεναλ δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο, δεν κέρδισε καν θέση στο Champions League. Γι’ αυτό η αποδοχή της διοίκησης των «κανονιέρηδων» να βγει αυτό το ντοκιμαντέρ στον αέρα, που μάλλον δεν κολακεύει την Άρσεναλ, είναι πραγματικά γενναία. Είναι όμως και προσοδοφόρα.

Η αγγλική ομάδα θα λάβει ως αποζημίωση από την Amazon 10 εκ. λίρες, όσα εισέπραξαν για αντίστοιχες σειρές παλαιότερα – οι οποίες ωστόσο δέχτηκαν κριτική για το μοντάζ τους – η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Back to top button