Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα, 6 Νοεμβρίου

Δείτε το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής...

Δείτε το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής…

1983

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΟΦΗ και οι γηπεδούχοι προηγούνται με 3-1 μετά από μια ώρα αγώνα (4’ πέναλτι, 23’ σουτ Σαραβάκος, 59’ σουτ Μαυρίκης – 19’ πέναλτι Αλεξίου). Ο αείμνηστος Άγγλος προπονητής Λες Σάνον δίνει εντολή σε ένα νεαρό να ετοιμαστεί να μπει στο παιχνίδι. Στο 75’ λεπτό ο Νίκος Πασσάς βγαίνει και μπαίνει στη θέση του ο μικρόσωμος Νίκος Νιόπλιας, δεκαοκτώ ετών. Είναι το ντεμπούτο ενός ποδοσφαιριστή, που θα κάνει μεγάλη καριέρα και θα φτάσει μέχρι το 2004 να παίξει σε 510 παιχνίδια Α’ Εθνικής.

2006

Παραιτείται από τον Ηρακλή ο Σάββας Κωφίδης, μετά από παρουσία σχεδόν δύο ετών. Αν και άπειρος ως προπονητής, έφερε την ομάδα 7η στη βαθμολογία την πρώτη σεζόν και την δεύτερη στην 4ηθέση με έξοδο την Ευρώπη. Όμως το ξεκίνημα του 2006-07 ήταν πολύ άσχημο και ολοκλήρωσε την πρώτη θητεία του.

2011

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται αντίπαλοι στο αθηναϊκό ντέρμπι στο «Σπύρος Λούης», με τον Παναθηναϊκό να έχει τον Λέτο σε φόρμα και πέντε νίκες και μια ισοπαλία, ενώ η ΑΕΚ έχει ήδη δύο ήττες και έχει αλλάξει προπονητή.

Ο Λέτο επιβεβαιώνει τη φόρμα του και πετυχαίνει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (16’ και 30’). Ο Παναθηναϊκός οδεύει σε μια εύκολη νίκη κάνοντας και το 3-0 (53’ Κατσουράνης), αλλά η ΑΕΚ φτάνει το παιχνίδι στο 3-2 (61’ Μπέλεκ, 88’ Λεονάρντο), παλεύοντας μέχρι το τέλος.

2016

Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την έβδομη νίκη του σε οκτώ παιχνίδια με ένα άνετο 3-0, έστω και αν απέναντί του είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος Παναθηναϊκός. Μάλιστα βάζει και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (21’ κεφαλιά Μποτία, 26’ σουτ Ελιονούσι, 44’ κεφαλιά Ιντέγε), μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία των ντέρμπι των «αιωνίων» και μάλιστα 49 χρόνια μετά την πρώτη!

Διαβάστε επίσης

Back to top button