Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Συνεχίζει ακάθεκτη η Νάπολι!

SERIE A – 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ – ΛΑΤΣΙΟ: 2-1

Γήπεδο: Σαν Πάολο

Η Νάπολι υποδέχθηκε την Λάτσιο στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας για την ιταλική Serie A. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρατάχθηκε χωρίς να έχει στην διάθεσή της τέσσερεις βασικού παίκτες (Κουλιμπαλί, Χάμσικ, Άλαν, Ινσίνιε) και παρά το γεγονός ότι είδε την μπάλα να καταλήγει τέσσερεις (!) φορές στο δοκάρια του Στρακόσα, πήρε τη νίκη με 2-1 από την αξιόμαχη Λάτσιο. Παραμένουν στην δεύτερη θέση οι «Παρτενοπέι» και περιμένουν στραβοπάτημα αύριο της Γιουβέντους που υποδέχεται την Κιέβο για να παραμείνει η διαφορά στους 6 βαθμούς. Έπεσε στην 5η θέση μετά την χθεσινή νίκη της Ρόμα η Λάτσιο και πλέον απειλείται να την χάσει από την Μίλαν που φιλοξενείται αύριο στην Γένοβα από την Τζένοα.

Η Λάτσιο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5′ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα όταν ο Μερέτ απέκρουσε εξ επαφής κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Η Νάπολι απάντησε με δοκάρι στο 12′ σε σουτ στην κίνηση του Μίλικ μετά από σέντρα του Ρούι.

Στο 22′ η Νάπολι έχασε κι άλλη τεράστια ευκαιρία όταν ο Μέρτενς γύρισε την μπάλα για τον Μίλικ, η κεφαλιά του οποίου αρχικά απέκρουσε ο Στρακόσα και μετά για καλή του τύχη κατέληξε και πάλι στο δοκάρι. Ο Πολωνός φορ είχε ευκαιρία και ένα λεπτό αργότερα με το συρτό σουτ που επιχείρησε να περνά λίγο έξω.

Στο 25′ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Μερέτ να πραγματοποιεί ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Σιμόνε Ιντζάκι, είδε τον Λουίς Φελίπε να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού με την θέση του να παίρνει ο Μπάστος.

Οι «Παρτενοπέι» πέτυχαν αυτό που άξιζαν με την μέχρι εκείνη τη στιγμή εικόνα τους στο 34′. Ο Μέρτενς έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Καγιεχόν που με δυνατό χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Στρακόσα για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Μίλικ πέτυχε το γκολ που σε δύο περιπτώσεις του είχαν στερήσει τα δοκάρια με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η πρώτη ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 57′ για τη Νάπολι και ήταν και πάλι δοκάρι! Ο Φαμπιάν Ρούιθ μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε με την μπάλα να καταλήγει για τρίτη φορά στο δοκάρι του Στρακόσα. Στην συνέχεια της φάσης ο Αλβανός τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Μίλικ. Στο 59′ η μπάλα στρώθηκε στον αέρα για τον Ιμόμπιλε αλλά το σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Μερέτ.

Η ατυχία των γηπεδούχων δεν είχε τελειωμό καθώς στο 62′ ο Καγιεχόν είδε την κεφαλιά του να καταλήγει για τέταρτη φορά στο δοκάρι της Λάτσιο. Τρία λεπτά αργότερα ο Χοακίν Κορρέα βρήκε τον Ιμόμπιλε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1. Με την ολοκλήρωση των 70 λεπτών οι Λατσιάλοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ατσέρμπι.

Στο 84′ ο Μάριο Ρούι ”γέμισε” στην αντίπαλη περιοχή, ο Ουνάς σούταρε στην κίνηση αλλά ο Στρακόσα απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο στο κυνήγι της πρωτοπόρου Γιουβέντους.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μαλκουί, Αλμπιόλ, Μακσίμοβιτς, Ρούι, Καγιεχόν (Χισάι 88′), Ντιαβαρά (Βέρντι 72′), Ζιελίνσκι, Ρουίθ, Μέρτενς (Ουνάς 83′), Μίλικ

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Λουίς Φελίπε (Μπάστος 28′), Ατσέρμπι, Ράντου, Λούλιτς, Παρόλο, Λούκας Λέιβα, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Πάτρικ 73′), Λουκάκου (Κορρέα 45′), Λουίς Αλμπέρτο, Ιμόμπιλε

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button