Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Χουλιάν Άλβαρες: «Μαγνήτης» τίτλων

Άλλοι ποδοσφαιριστές, ακόμη και top class, μπορεί να παλεύουν και να «πολεμούν» στο γήπεδο επί χρόνια για ένα «μεγάλο» τρόπαιο σε συλλογικό ή διεθνές επίπεδο. Κάποιοι τα κατάφεραν ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία, κάποιοι άλλοι όχι...

Άλλοι ποδοσφαιριστές, ακόμη και top class, μπορεί να παλεύουν και να «πολεμούν» στο γήπεδο επί χρόνια για ένα «μεγάλο» τρόπαιο σε συλλογικό ή διεθνές επίπεδο. Κάποιοι τα κατάφεραν ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία, κάποιοι άλλοι όχι…

Και κάπου εκεί μπαίνει στην… κουβέντα κι ο Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος στα 23 του μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει «σηκώσει» ήδη τα… πάντα. Ό,τι «μεγάλο» κυκλοφορεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει ήδη καταλήξει στα χέρια του.

Με τελευταίο μεγάλο «λάφυρο» του το Champions League που κατέκτησε το περασμένο Σάββατο (10/6) με τη Μάντσεστερ Σίτι, ολοκληρώνοντας μία ανεπανάληπτη, μία συγκλονιστική σεζόν που συνοδεύτηκε απ’ το τρεμπλ με τους «πολίτες» (πρωτάθλημα-Κύπελλο Αγγλίας, Champions League) και το Παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κατάρ, όντας ο δεύτερος πιο «επιδραστικός» παίκτης της Αργεντινής πίσω απ’ τον Λιονέλ Μέσι με 4 γκολ και μία ασίστ στο τουρνουά.

Δεν έχει τη λάμψη του Έρλινγκ Χάαλαντ και ούτε πρόκειται να φτάσει τους συγκλονιστικούς αριθμούς του Νορβηγού φορ, όμως είναι ήδη ένας υπερπολύτιμος επιθετικός για τη Σίτι, αλλά και την Εθνική Αργεντινής, μετρώντας 17 γκολ σε 49 ματς φέτος με τους «πολίτες», βρίσκοντας δίκτυα και πέντε διοργανώσεις που πήρε μέρος.

Αυτό που μετράει ωστόσο, για τον ποδοσφαιρικό «Μίδα» των ημερών μας, που έκλεισε τα 23 του στις 31 Ιανουαρίου, είναι το γεγονός πως έχει φορέσει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 12 μετάλλια νικητή στην έως τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο με τις φανέλες των Ρίβερ Πλέιτ, Μάντσεστερ Σίτι κι Αργεντινής, αγγίζοντας κορυφές που θα… ζήλευαν οι περισσότεροι.

Η συλλογή τροπαίων του ξεκίνησε τη σεζόν 2017/18 όταν κατέκτησε το αντίστοιχο… CL της Λατινικής Αμερικής, το περίφημο Copa Libertadores, όπου έκανε το ξεπέταγμά του. Με τους «μιγιονάριος» κατέκτησε άλλους 5 τίτλους (δύο Σούπερ Καπ, την παλιά και τη νέα «έκδοσή» του, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα Recopa Sudamericana).

Ακολούθησε το… τρεμπλ με την Εθνική Αργεντινής, το Copa America, η Finalissima στον τελικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και βεβαίως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Σε όλα ήταν εκ των πρωταγωνιστών της «αλμπισελέστε».

Στη συνέχεια πήραν… σειρά οι «κούπες» με τη Μάντσεστερ Σίτι, με τη φανέλα της οποίας έφτασε φέτος σε ένα ονειρεμένο τρεμπλ. Μόνος ένας στόχος του έχει «ξεφύγει» μέχρι στιγμής: Το αγγλικό Σούπερ Καπ (Community Shield), το οποίο δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον περασμένο Αύγουστο, γνωρίζοντας την ήττα απ’ τη Λίβερπουλ (3-1).

Αυτός είναι κι ο μοναδικός χαμένος τελικός της καριέρας του, αφού σε όποιο άλλο «ματς τίτλου» έχει αγωνιστεί έως τώρα, η κατάληξη ήταν θριαμβευτική για τον ίδιο και την ομάδα του. Σε όλα τα παραπάνω μπορεί να προσθέσει κανείς και τις ατομικές διακρίσεις του Άλβαρες, όπως τον τίτλο του πρώτου σκόρερ που κατέκτησε τη σεζόν 2020/21 στην Αργεντινή (18 γκολ), αλλά και την ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος της πατρίδας του το 2022.

Επόμενοι στόχοι του; Το ευρωπαϊκό Super Cup που θα το διεκδικήσει τον προσεχή Αύγουστο στον τελικό με τη Σεβίλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», το Community Shield και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Κίνητρα άλλωστε έβρισκε πάντοτε μέσα στο γήπεδο, κάνοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην μετανιώνει ούτε… δευτερόλεπτο για τα (μόλις) 21,4 εκατ. ευρώ που ξόδεψε τον Ιανουάριο του 2022 για να τον αποκτήσει απ’ τη Ρίβερ Πλέιτ…

ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΧΟΥΛΙΑΝ ΑΛΒΑΡΕΣ

ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΕΖΟΝ ΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕ…
Copa Libertadores 2017/18 Ρίβερ Πλέιτ
Σούπερ Καπ Λ. Αμερικής (Recopa Sudamericana) 2018/19 Ρίβερ Πλέιτ
Κύπελλο Αργεντινής 2018/19 Ρίβερ Πλέιτ
Σούπερ Καπ Αργεντινής (Supercopa Argentina) 2019/20 Ρίβερ Πλέιτ
Σούπερ Καπ Αργεντινής (Trofeo de Campeones) 2020/21 Ρίβερ Πλέιτ
Πρωτάθλημα Αργεντινής (Primera Division) 2021 Ρίβερ Πλέιτ
Copa America 2021 Εθνική Αργεντινής
Finalissima 2021/22 Εθνική Αργεντινής
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 Εθνική Αργεντινής
Premier League Αγγλίας 2022/23 Μάντσεστερ Σίτι
Κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) 2022/23 Μάντσεστερ Σίτι
Champions League 2022/23 Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button