Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Ήταν… Θύελλα στο ντέρμπι η Ροδωνιά!

Πραγματοποιώντας μία εκπληκτική εμφάνιση και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ντζιαβίδα Γ. και Λάππα η Θύελλα Ροδωνιάς κέρδισε τον Ευρυτανικό, στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της Β΄Φθιώτιδας.

Νικήτρια έφυγε από το γήπεδό της η τοπική ΘΥΕΛΛΑ, αφού επικράτησε του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ στο ντέρμπι του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ και κάνοντας ένα κακό ημίχρονο, μπόρεσαν να ισοφαρίσουν πριν λήξει το Α΄μέρος και στην επανάληψη παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, κατάφεραν να πετύχουν μια σπουδαία νίκη που τους κρατά στη δεύτερη θέση του ομίλου και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής, από τον γειτονικό Μεξιατικό, ο οποίος την προσεχή Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο Ευρυτανικό.

Το φίλμ του αγώνα:

Το Α΄ημίχρονο δεν είχε να δείξει τίποτα περισσότερο, εκτός  από τα δύο τέρματα των δύο ομάδων. Ήταν ένα νευρικό ημίχρονο χωρίς φάσεις και σε ένα κακό θα έλεγα αγων/κό χώρο, που δεν βοηθούσε τις δύο ομάδες, οι οποίες διαθέτουν τεχνίτες και ποιοτικούς παίκτες. Έτσι στο 14΄ο Ντεμίρης εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα συμπαίκτη του και πλάσαρε από πλάγια δεξιά τον Γκερπενή κάνοντας το 0-1. Στο 36΄οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με προβολή του Ντζιαβίδα Γιάννη, μετά την παράλληλη συρτή σέντρα του Σκαρή από αριστερά.

Στο Β΄μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπασιούρα, κυριάρχησαν στον αγων/κό χώρο, πίεσαν, σημείωσαν το νικητήριο τέρμα και θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει και τυπικά το παιχνίδι νωρίτερα, αφού έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες. Όμως επειδή η μπάλα τιμωρεί, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο θα είχαν κάνει τη ζημιά, στο 75΄, όταν μια ασυνεννοησία της άμυνας των γηπεδούχων, έδωσε το δικαίωμα στο Ντεμίρη να πλασάρει πριν τον εξερχόμενο Γκερπενή, με τη μπάλα να φεύγει βασανιστικά λίγο έξω από το αριστερό του δοκάρι!

Οι ευκαιρίες των γηπεδούχων: Στο 50΄ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Ντζιαβίδα Γιάννη στον Σχουλή, γυριστό σουτ αυτός και η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό παραθυράκι του Μητράκου. Στο 52΄ο Σχουλής την ωραία συρτή πάσα στον Σύρο, μόνος αυτός  με το τέρμα, αλλά το σουτ άουτ! Στο 62΄είχαμε την αποβολή του Μπασιούρα. Στο 65΄νέα ευκαιρία με την σέντρα του Ντζιαβίδα Γιάννη, ο Σκαρής την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Μητράκος με φοβερή επέμβαση απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Παναγιωτόπουλο, όμως το κοντινό σουτ ήταν άστοχο. Στο 70΄μεγάλη ευκαιρία για τη Ροδωνιά, όταν ο Ντζιαβίδας Γιάννης θα προλάβει τον εξερχόμενο Μητράκο, θα πλασάρει, αλλά η μπάλα θα χτυπήσει στο αριστερό του κάθετο δοκάρι!

Ο νεοεισελθών Λάππας στο 77΄με ένα απίθανο σουτ θα σημειώσει το 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του, το οποίο ήταν και το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων. Στο 78΄ωραία μακρινή μπαλιά του Ντζιαβίδα Γιάννη στον αφύλαχτο Παναγιωτόπουλο, αλλά αυτός πλάσαρε χωρίς δύναμη στα χέρια του Μητράκου. Μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 90΄με τον Καλαντζή, ο οποίος είχε περάσει και αυτός σαν αλλαγή, αλλά στο τετ α τετ με τον Μητράκο, νικητής βγήκε ο τερματοφύλακας του Ευρυτανικού.

Διαιτητής της συνάντησης ο Τσιγαρίδας, με βοηθούς τους Καρανικόλα και Κουτσόβουλο.

“ΘΥΕΛΛΑ” ΡΟΔΩΝΙΑΣ(Π. Παλιούρας): Γκερπενής, Αλεξανδρής(71΄Λάππας), Παναγιωτόπουλος, Γεωργαλής, Γαρουφαλής, Κίτσος, Σχουλής, Ζαγγανάς Η.(64΄Καλαντζής), Σκαρής, Ντζιαβίδας Γιάννης, Σύρος

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ(Γ. Νερολής): Μητράκος, Γκούρλιας(62΄Βρούβας), Σκόνδρας, Μπασιούρας, Μούτσελος, Σφήκας, Βασιλείου, Βαρυπάτης, Ντεμίρης, Παπαγιάννης, Κουτάς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button